MTI/Magyar Nemzet Itthon

Boross Péter a kormánytól függő ügyészséget akar

A Magyar Nemzetnek Boross Péter volt kormányfő azt mondta: egy olyan súlyú ügyben, amelyben a volt titokminiszter mellett a polgári elhárítás korábbi vezetőit is a hazájuk elleni kémkedéssel gyanúsítják, a kezdetektől nélkülözhetetlen a kormányzati felügyelet, és amíg az ügyészség független a kabinettől, addig nem tudja elejét venni, hogy az ország ilyen helyzetbe kerüljön.

hvg.hu Itthon

Szilvásy-ügy: a kémkedést nehéz bizonyítani

Tárgyi bizonyítékok hiányában nem könnyű valakire rábizonyítani, hogy idegen államnak kémkedik – márpedig forrásaink kétlik, hogy az ügyészségnek épkézláb bizonyítékai lennének az őrizetbe vett egykori titkosszolgálati vezetők és Szilvásy György exminiszter ellen. Az első Orbán-kormány idején egyébként már gyanúsítottak meg kémkedéssel egy titkosszolgát, de akkor az ügy „házon belül” maradt, sajtónyilvánosságot nem kapott. Igaz, most is nagy a csönd: amit lehet, titkosítottak.

Csikász Brigitta Itthon

Hogy állhat össze a kép Galambos, Laborc és Szilvásy ügyében?

Jakubinyi Róbertet, az Egymásért Alapítvány csempészetért elítélt vezetőjének, Földesi-Szabó Lászlónak az üzlettársát alig három hete fogták el. Azóta két egykori NBH-főigazgatóval és egy volt titokminiszterrel szemben indult büntetőeljárás államellenes bűntettek gyanúja miatt. Az ügyben vagy a közhasznú szervezet NBH-s kötődésének hibáiról vagy a Mol-részvények orosz kézre játszásáról lehet szó. Cikkünk kísérlet a történtek kibogozására.

MTI Itthon

Gyanúsítottként hallgatták ki Laborc Sándort

Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) korábbi főigazgatóját szombaton gyanúsítottként hallgatták ki, majd vették őrizetbe - erősítette meg a volt főigazgató ügyvédje vasárnap. Az ügyészség eddig nem tett indítványt a bíróságnak sem Laborc Sándor, sem pedig Szilvásy György előzetes letartóztatására.

HírTV Itthon

HírTv: őrizetben Laborc Sándor is

A HírTv információi szerint Szilvásy György volt titokminiszter után őrizetbe vették Laborc Sándort is. Laborc Szilvásy György minisztersége ideje alatt irányította a Nemzetbiztonsági Hivatalt.

hvg.hu Itthon

Őrizetbe vették Szilvásy Györgyöt

Értesüléseink szerint nemrég elkezdődött a házkutatás Szilvásy György, a Gyurcsány-kormány egykori titokminiszterénél, akit meg nem erősített információink szerint már őrizetbe is vettek. A katonai ügyészség nem kommentálta a hírt.

MTI Itthon

Nemsokára döntenek a volt NBH igazgató sorsáról

Péntek délelőtt dönt a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa arról, hogy elrendeli-e Galambos Lajos előzetes letartóztatását. Ügyvédje már tudja, mivel gyanúsítják, de nem tudja, milyen bizonyítékok vannak.

MTI Itthon

Blikk: három ügyben is nyomoznak Jakubinyi Róbert ellen

A Blikk úgy tudja, hogy három ügyben is nyomoznak Jakubinyi Róbert ellen, ezek egyikében érintett Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt vezetője, aki a gyanú szerint csalási ügyből mosdatta ki Jakubinyi Róbertet. Az Index szerint Galambos esetében az államellenes bűncselekmény gyanúja leginkább a Mollal kapcsolatos titkos tranzakciók miatt jöhet szóba, a Magyar Nemzet szerint pedig hazaárulással gyanúsíthatta meg a katonai ügyészség a volt főigazgatót.

Index Itthon

Index: a Mol-részvényügy állhat a volt NBH-vezér letartóztatása mögött

A rendszerváltás óta nem tartóztattak még le titkosszolgálati vezetőt, az ügyészség pedig most titkolja, mivel gyanúsítják Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatóját. Az Index szerint az intézkedés összefügghet Jakubinyi Róbert két héttel ezelőtti letartóztatásával, akit azzal gyanúsítanak, hogy fontos szerepet játszott abban, hogy a Mol több milliárd forint értékű részvénycsomagja észrevétlenül orosz befektetők kezére került.

hvg.hu Itthon

Mi vár a titkosszolgálatokra a Fidesz-kormány alatt?

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) több vezető beosztású munkatársa is távozna, ha Pintér Sándor irányítása alá kerülnének a polgári titkosszolgálatok – értesült a hvg.hu. Az már szinte biztos, hogy a néhány hónapja kinevezett főigazgatót lecserélik.

hvg.hu Itthon

Galambos: nem bűnben fogant az Egymásért Alapítvány

Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját hallgatták meg a Fővárosi Bíróságon az Egymásért Egy-Másért Alapítvány tevékenysége kapcsán csempészet vádjával folyó büntetőeljárás hétfői tárgyalásán. Galambos kitartott amellett, hogy egy jogértelmezési vita miatt indult az eljárás, a hvg.hu-nak adott nyilatkozatában pedig visszautasította, hogy a szervezet eleve bűnben fogant volna.

MTI Itthon

Október 23.: kivonultak az ülésről a kormánypárti képviselők

Kivonultak a kormánypárti képviselők az Országgyűlés emberi jogi, rendészeti és nemzetbiztonsági bizottságainak szerdai együttes üléséről, amelynek összehívását a testületek fideszes és KDNP-s elnökei az október 23-án történtek miatt kezdeményezték.

1 2 3 4 5 6 7
A pápának fáj, hogy ismét mecsetté teszik a Hagia Sophiát

A pápának fáj, hogy ismét mecsetté teszik a Hagia Sophiát

József Attilát és Rákosi Mátyást is védte a „gondolatszabadság prófétája”

József Attilát és Rákosi Mátyást is védte a „gondolatszabadság prófétája”

Hatvan év után megoldották a Gyatlov-rejtélyt

Hatvan év után megoldották a Gyatlov-rejtélyt

Cápa végezhetett egy tizenéves szörfössel Ausztráliában

Cápa végezhetett egy tizenéves szörfössel Ausztráliában

11 millió forintnyi bírságot kapott egy labdarúgó ittas vezetésért

11 millió forintnyi bírságot kapott egy labdarúgó ittas vezetésért

Ha túl sablonos az autósmozi, akkor jön a csónakos mozi

Ha túl sablonos az autósmozi, akkor jön a csónakos mozi

Lebontották a kerítést a gárdonyi szabadstrandon

Lebontották a kerítést a gárdonyi szabadstrandon

Szinte bejáratósan új ez az eladó 30 éves hazai Kispolszki

Szinte bejáratósan új ez az eladó 30 éves hazai Kispolszki

A címlapról ajánljuk