Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#Gasztronómia

hvg.hu Élet+Stílus

Megvan az Év Strandétele

A boglári Bundi sós kürtőskalácsa nyerte el a címet, a legjobb bisztróétel a zamárdi Tiki Beach malacfül salátája lett.

Gyükeri Mercédesz Vállalkozás

Wolfgang Puck a hvg.hu-nak: Az, hogy híres egy séf, még nem elég a sikerhez

Mindig lesz, aki a fehér tányért várja el egy étteremben, de a vendéglátás ma már egészen más irányba megy el - erről is beszélt a hvg.hu-nak adott interjúban Wolfgang Puck. A már Budapesten is vendéglőt nyitó világhírű séf-étteremtulajdonos mesélt arról is, miért tartja fontosabbnak Kim Kardashiant az étteremkritikusoknál, és mit mondott, amikor találkozott Ariana Grandéval.

gyézsé hvg360

Hasbeszélő: Egy titkos kert Budán, a Vár alatt, amit napokig emlegettünk

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Vár aljában, az UMO-ban jártunk.

Kákos Anna Vállalkozás

Búcsút mondhatunk a legjobb fagyiknak a drágulás miatt?

Aki a jégkrémnél és az ízesítőkkel, színezékkel telenyomott fagylaltnál többre vágyik, egyre kevesebb helyen talál majd ilyet. Az alapanyagnak már itt is napi árfolyama van, az energia pedig csak annak nem drágult, akit még köt a szerződése. Ráadásul csalódnia kell annak is, aki úgy spórolna, hogy lemond a minőségről: a silányabb minőségű fagylaltot készítők is felzárkóznak árban a drágákhoz.

Vándor Éva Élet+Stílus

Olasz fantáziára még nem csorgattuk így a nyálunkat

A gasztrobirodalmat felépítő Mimi Thorisson egy olyan életet fedezett fel magának Olaszországban, ahol elvnek számít az, hogy az ételt nemcsak vásárolni, hanem elkészíteni is lehet, ebből pedig egy csodálatos könyvet gyúrt össze, legalább olyan lelkesedéssel és elmélyüléssel, ahogy a tésztát tanulta meg gyúrni. Az Itália ízei kedvcsináló álmodozáshoz, tervezéshez, nyaraláshoz, vagy csak úgy: az édes élethez.

Gonda Gréta Élet+Stílus

Létezik-e gluténmentes sült hekk? Megpróbáltunk egészségesen enni a balatoni strandokon

A nyaralás alatt könnyedén felszökhet pár felesleges kiló, főleg, ha a balatoni strandbüfékben eszünk minden nap. A hvg.hu a Balaton déli partján négy strandot látogatott meg, ahol annak jártunk utána, hogy egyáltalán választhatunk-e a strandon egészségesebb ételek közül? A választék lassan változik, de még mindig nem a diétázók mekkája a magyar tenger.

gyézsé hvg360

Hasbeszélő: Az út a Rómába vezetett, ahol a legenda helyett a valósággal találkoztunk

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Budán, a Csalogány utcában.

gyézsé hvg360

Hasbeszélő: Egy hely a város peremén, ahol ebédidőben hétköznap is telt ház van

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Pestszentlőrincen, a Zilában jártunk.

gyézsé hvg360

Hasbeszélő: Kerthelyiségben, hagyományosan, a nagyság legendájának nyomában

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen kockás abroszos régi vendéglőben, Náncsi néninél voltunk.

1
14 15 16 17 18
53
Idősek rács mögött: mi vár a 76 éves Gyárfás Tamásra a börtönben?

Idősek rács mögött: mi vár a 76 éves Gyárfás Tamásra a börtönben?

Várkonyi Andrea boldog: felnőttkorba lépett Mészáros Lőrinc mostohalánya

Várkonyi Andrea boldog: felnőttkorba lépett Mészáros Lőrinc mostohalánya

Kiakadtak az osztrákok, mert szerintük nem szóltak nekik a magyar hatóságok, hogy a határ mellett temetik a fertőzött teheneket

Kiakadtak az osztrákok, mert szerintük nem szóltak nekik a magyar hatóságok, hogy a határ mellett temetik a fertőzött teheneket

Szijjártó testvérének cége és a Rogánt reptető családi vállalkozás is megkapta a szokásos tízmillióit

Szijjártó testvérének cége és a Rogánt reptető családi vállalkozás is megkapta a szokásos tízmillióit

„Politikussal barátkozni – ennél rosszabbat el sem tudok képzelni” – Russell Howard brit stand-upos a HVG-nek

„Politikussal barátkozni – ennél rosszabbat el sem tudok képzelni” – Russell Howard brit stand-upos a HVG-nek

Hazudik a mesterséges intelligencia, de nagyobb baj, hogy nem tudják fegyelmezni

Hazudik a mesterséges intelligencia, de nagyobb baj, hogy nem tudják fegyelmezni

Agyonlőttek két férfit egy németországi kisvárosban, az elkövető szökésben van

Agyonlőttek két férfit egy németországi kisvárosban, az elkövető szökésben van

Balhé volt az alsó-szászországi szórakozóhelyen, a feltételezett elkövető a rendőrökre is rátámadt, akik lelőtték

Balhé volt az alsó-szászországi szórakozóhelyen, a feltételezett elkövető a rendőrökre is rátámadt, akik lelőtték

Amikor kisimul az élet: ez vár ránk a menopauza után

Amikor kisimul az élet: ez vár ránk a menopauza után

A címlapról ajánljuk