#Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

MTI Itthon

Kilövette a KIM a pedofilgyanús weboldalt

Törölték azt honlapon, amelynek üzemeltetői vélhetően fiatalkorú magyar lányok fotóival éltek vissza. Az ügyben vizsgálatot indított a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint az Országos Rendőr-főkapitánysághoz fordul a tárca.

MLF Itthon

Orbánig érő lobbizáson dőlhet el az Akvárium sorsa

Közbeszerzési versenyeztetés nélkül újítja fel 2,5 milliárdból az állam Budapest központi terét, az Erzsébet teret. A jogszabályi előírásokat úgy kerülték ki, hogy a téren működő intézményeket egy kusza hátterű állami cégre bízták. Ezzel viszont új gazdája lett a Gödör-Akváriumnak is, így nem tudni azt sem, hogy maradhat-e a tavaly kiválasztott – a Sziget-birodalomhoz tartozó – cég, amely a szórakoztatásért felel. A felújítás idejére elköltözött a térről a Design Terminál is: miközben lábra kaptak olyan hírek, hogy étterem kerül a helyére, hivatalosan ezt az állami vagyonkezelő cáfolta. A háttérben komoly lobbizás folyik, az államnak pedig nagy tervei vannak a térrel.

MTI Kult

KIM: több mint 25 ezren voltak az Ákos-koncerten

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) adatai szerint több mint 25 ezren vettek részt a budapesti Dózsa György téren rendezett Ákos-koncerten, az augusztus 20-i nemzeti ünnepi programsorozat zárórendezvényén.

hvg.hu Itthon

Kommunista nyugdíjak: titkolják, hogy kitől vették el

Titkolja a kormány, hogy kitől vettek el a pártállami tevékenysége miatt nyugdíjpótlékot – írja az Átlátszó, amelynek erre vonatkozó adatigénylését a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) nem teljesítette annak ellenére, hogy az alaptörvény negyedik módosításával azt ígérték a kormánypártok, hogy a kommunista rendszer vezetőinek e tevékenységükkel összefüggő személyes adatai nyilvánosak lesznek.

Gergely Zsófia Itthon

167 millióba kerültek idén eddig az állami szervek buktái

Sokba vannak a strasbourgi bíróságon elvesztett ügyek: idén több mint 148 millió forint kártérítést fizetett Magyarország az őt sikeresen beperlő polgárainak. Ha ehhez még hozzávesszük a különböző társadalombiztosítási igények alapján járó kártérítéseket is, akkor pedig több mint 167 millió ment el erre eddig a közpénzből. És ebben még nincsenek benn a móri ügyhöz hasonló bénázás miatt fizetett jóvátételek.

MTI Itthon

Július elsején ne menjen a kormányhivatalba

Július elsején, hétfőn szünetel az ügyfélfogadás a kormányhivatalok ügyfélszolgálatain - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szerdán az MTI-vel.

hvg.hu Itthon

Tobin-ügy: sumákolnak az írek a gázoló kiadásában

Még mindig nem tudni, hogy a két gyerek haláláért felelős ír gázoló mikor érkezik Magyarországra, hogy a Venyige utcai börtönben kezdje meg a hároméves büntetése letöltését. Francis Ciarán Tobin rövid időn töltene hazánkban, utána visszatérhetne Írországba. A magyar fél készül az érkezésére, a ír minisztérium viszont hallgat az ügyben.

hvg.hu Itthon

Meghátrált az új állampolgárok számát titkoló kormány

Ma már nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot annak ismerete, hogy mely országból és hányan kértek magyar állampolgárságot, legalábbis a KIM közzétette az erről szóló statisztikát. Korábban még megtagadták a számok kiadását, sőt, törvényt is módosítottak volna, hogy bíróságon se lehessen perelni. A romániai, szerbiai és ukrajnai magyarok mellett honosítást kért több mint ezer szovjet és kétszáz jugoszláv polgár is.

hvg.hu Itthon

KIM: Reding magánháborúzik Magyarország ellen

A Magyarországgal kapcsolatos kijelentései ismét megkérdőjelezik elfogulatlanságát, illetve objektivitását az Európai Bizottság egyik alelnökének – írják a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerdai közleményében Viviane Redinggel kapcsolatban.

MTI/hvg.hu Világ

Hazugsággal vádolja Viviane Redinget a KIM

Minden, a Tobin-üggyel kapcsolatos levélre válaszolt Viviane Reding, az Európai Bizottság alapjogi, bel- és igazságügyi biztosa Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszternek – szögezte le kedden az MTI kérdésére Mina Andrejeva, Reding szóvivője. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerint ez nem igaz.

hvg.hu Karrier

Navracsics: ideiglenes a bérezési gyakorlat

Korábban nagy aránytalanságok voltak a közszférában dolgozók fizetése tekintetében, de az új stratégián már dolgozik a közigazgatási tárca - közölte a közigazgatási és igazságügyi miniszter az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

hvg.hu Itthon

A fél belvárost lefoglalta a kormány március 15-ére

12 nagy közterületre adott be kérelmet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), amelyet rendezvényterületnek használna a kormány 2013. március 12. és 19. között. A területek nagyságát egyenként 1000 négyzetméterben jelölték meg. A főpolgármesteri hivatal támogatja a kérelmeket.

MTI Karrier

A héten lehet jelentkezni a közigazgatási ösztöndíjra

Péntekig még jelentkezhetnek a fiatalok a jövő év márciusában induló Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra, a pályázat célja a közszolgálat iránt elkötelezett szakemberek utánpótlása - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kedden.

1 2 3 4 5
Foci helyett: Kordbársony és art-fart pop

Foci helyett: Kordbársony és art-fart pop

Karszalag is kell a jegy mellé a belépéshez a Puskás Arénában

Karszalag is kell a jegy mellé a belépéshez a Puskás Arénában

Áramot vezetett feleségébe, majd késsel akarta leszúrni

Áramot vezetett feleségébe, majd késsel akarta leszúrni

Negyven év sötétség után a szemünk láttára születik újjá a roma eredetmítosz

Negyven év sötétség után a szemünk láttára születik újjá a roma eredetmítosz

Vissza a 70-es évekbe: eladó az első Porsche 911 Turbo egyik remek példánya

Vissza a 70-es évekbe: eladó az első Porsche 911 Turbo egyik remek példánya

Eleinte vontatott, de sima meccsen hámozta át magát Olaszország a törökökön az Eb nyitómeccsén

Eleinte vontatott, de sima meccsen hámozta át magát Olaszország a törökökön az Eb nyitómeccsén

60 millió Johnson&Johnson-vakcina veszett kárba, mert a dolgozók figyelmetlenek voltak

60 millió Johnson&Johnson-vakcina veszett kárba, mert a dolgozók figyelmetlenek voltak

Bemutatták, hogyan kapja le a drónokat az amerikaiak új elfogója

Bemutatták, hogyan kapja le a drónokat az amerikaiak új elfogója

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával