#Kim Dzsongil

MTI / hvg.hu Világ

Percenként 3472-en búcsúztak el a Kedves Vezetőtől

Az észak-koreai főváros ötmillió lakosa tisztelgett 24 óra alatt az elhunyt Kim Dzsongil emléke előtt - jelentette szerdán a hivatalos KCNA hírügynökség. Ez a számításaink szerint azt jelenti, hogy percenként 3472 észak-koreai búcsúzott el a Kedves Vezetőtől.

hvg.hu Világ

Fotó: Kim Dzsongil üvegkoporsóban

Az Észak-koreai Televízó közvetítéséből kiemelt kockák Kim Dzsongil ravatalába engednek bepillantást. Az üvegkoporsóban fekvő Kedves Vezetőtől búcsúzik a Nagy Utód, Kim Dzsong Un és állami vezetők.

MTI Világ

További erőfeszítéseket remél a phenjani diktatúrától a magyar külügy

A magyar Külügyminisztérium kedden közleményben hívta fel Phenjan figyelmét a nukleáris helyzettel és az ország emberi jogi helyzetével kapcsolatos nemzetközi aggályokra. A külügy reméli, hogy "a gyászt követően folytatják erőfeszítéseiket az ország és népe fejlődése és boldogulása érdekében".

hvg.hu Napi merítés

Nyolc diktátor, akik még mindig hatalmon vannak

Kadhafi novemberi és Kim Dzsongil hétvégi halálával két ország szabadulhatott meg diktátoraitól (bár Kim Dzsongil fia már átvette a hatalmat Észak-Koreában). A Human Rights Watch listáján számos ország szerepel még, ahol ma is egy kézben összpontosul minden hatalom, a rendet pedig katonai eszközökkel tartják fenn.

hvg.hu Nagyítás

Észak-Korea: a Kedves Vezető falansztere - Nagyítás-fotógaléria

A Kedves Vezető halála fordulópontot jelenthet Észak-Korea életében. Hatvankilenc éves korában meghalt Kim Dzsongil észak-koreai diktátor, aki 1994 óta volt hatalmon. Az észak-koreai bejelentés után magasabb készültségbe helyezték a dél-koreai haderőt, és csökkentek az ázsiai részvényindexek. Nem lehet kizárni, hogy hatalmi harc kezdődik az atomfegyver-programot folytató országban, ahogy azt sem, hogy az új vezetés felismeri, a nemzetközi közösséggel való együttműködés lehet a legjobb esély arra, hogy javuljon az észak-koreai emberek életszínvonala.

hvg.hu Világ

Tesztrakétákat lőtt ki Észak-Korea

Észak-Korea rövid hatótávolságú rakétákat kezdett tesztelni ma reggel, miután bejelentették Kim Dzsongil halálhírét - jelentette az YTN tévécsatornára hivatkozva a Reuters. Később a Yonhap hírügynökségnek egy dél-koreai kormányhivatalnok is megerősítette a rakéták kilövésének hírét.

-W- Világ

Kim Dzsongil, aki Godzillát rabolt

Kim Dzsongil nemcsak nukleáris fegyverkezéséről és a sztálinizmust a nácizmussal házasító, világrekorder diktatúrájáról vált híressé, hanem hajmeresztő szokásairól, és a köré épített legenda megdöbbentő elemeiről is. Az alábbiakban ezekből szemezgetünk.

hvg.hu Világ

Videó: hisztériás zokogásban törtek ki Észak-Koreában

Phenjanban hétfő reggel az emberek sírva fakadtak, amikor megtudták, hogy meghalt Kim Dzsongil, és az állami televízió gyászruhába öltözött bemondónőjének hangja is könnyekbe fúlt, amikor a "Kedves Vezető" haláláról tudósított. Az AP amerikai hírügynökség tudósítója a pekingi reptéren a phenjani járatra várakozó észak-koreaiakat kérdezett meg a hírrel kapcsolatban. Egy nő könnyekben tört ki és kis híján elájult, amikor az AP újságírójától értesült Kim Dzsongil haláláról. Mások hitetlenkedtek és úgy válaszoltak, hogy csak akkor hiszik el, hogy igaz a hír, ha a saját állami médiájuk is megerősíti.

hvg.hu Napi merítés

Kim Dzsongil dolgokat néz

Kim Dzsongil a népért élő Kedves Vezetőként folyamatosan rajta tartotta szemét mindenen, ami országában történt. Hivatalos programjai alkalmával mindig személyesen ellenőrizte gazdaságát. Az észak-koreai állami propagandagépezet által kiadott képek humora életre kel az interneten. "Kim Dzsongil dolgokat néz" - néven gyűjti egy tumblr blog a koreai vezető fotóit.

MTI Világ

Kim Dzsongil után sem valószínű a koreai egyesítés

Nem jöhet szóba Észak- és Dél-Korea "német stílusú" újraegyesítése, mivel a két Korea gazdaságának különbsége összehasonlíthatatlanul hatalmasabb az NSZK és az egykori NDK közötti korábbi különbségnél - vélekedtek a néhai észak-koreai vezető, Kim Dzsongil halálának hétfői bejelentése után kiadott kommentárjukban londoni felzárkózó piaci elemzők.

1 2 3 4 5 6 7
Óriási siker: 48 évnyi kutatás után most magyar tudósok találták meg az új részecskét, az Odderont

Óriási siker: 48 évnyi kutatás után most magyar tudósok találták meg az új részecskét, az Odderont

Egyre nagyobb a túlterheltség a kórházakban

Egyre nagyobb a túlterheltség a kórházakban

Elkészült a Vígszínház etikai kódexe

Elkészült a Vígszínház etikai kódexe

Magyarországra látogat Ferenc pápa

Magyarországra látogat Ferenc pápa

Korrupciós ügyeket vizsgáló rendőrökhöz került a tatai Cifra-malom eladásának ügye

Korrupciós ügyeket vizsgáló rendőrökhöz került a tatai Cifra-malom eladásának ügye

Direkt36: A járvány közepén osztottak ígéretes üzleteket kormányközeli figuráknak

Direkt36: A járvány közepén osztottak ígéretes üzleteket kormányközeli figuráknak

Országszerte kitisztult a levegő

Országszerte kitisztult a levegő

Ne féljünk megszegni a szabályokat!

Ne féljünk megszegni a szabályokat!

A címlapról ajánljuk