#L.Simon László

hvg.hu Itthon

"Az egész még csak Viktor fejében van meg"

A Fidesz képviselőivel, a párt elnökségi tagjaival, kormánytagokkal, de még saját kulturális tanácsadójával sem osztotta meg tapasztalataink szerint Orbán Viktor, hogy milyen jellegű változtatásokra készül a kultúrában szeptembertől. A tusványosi előadásban beharangozott átalakításoknak csak a motivációja tűnik biztosnak: a 2009-ben Kötcsén vázolt időszaknak vége, a kultúra kitörhet a szűk kulturális elit köreiből, ahová akkor maga Orbán utalta, és a politika fókuszába kerülhet.

HVG Ingatlan

A terjeszkedő West Hungária Bau titkai

Ráhajtott a Zsolnay Porcelánmanufaktúrára és a balatoni wellnessbizniszre az egyik leggyorsabban terjeszkedő cégcsoport tulajdonosa, Paár Attila. Aki a fideszes L. Simon László nejével is üzletel – írja a HVG.

Szabó M. István Gazdaság

Ismét elővették a „hegytetőre betonteknő” ötletét

A szivattyús-energiatározós erőmű a rendszer méretű energetikával foglalkozó hazai szakemberek egy része számára maga a Szent Grál. Villamosenergia-rendszerünk rugalmasabb lenne általa, de mivel nincs, az építkezés maga hozza igazán lázba a kormányzati politikát. Ezért kerül elő a téma időről időre, még ha a végén – eddig legalábbis – mindig oda is jutottunk, hogy kiderült: nálunk ehhez nincsenek meg a feltételek.

hvg.hu Gazdaság

Elkészült L. Simon László lázálma: az éjszakai szélfény − videó

Hollandiában, ahol a kormányt tavaly bírósági úton kényszerítették a civilek arra, hogy nagyobb mértékű megújulóenergia-termelést támogasson és katalizáljon a Brüsszel felé felvállaltnál, megépült a szélturbinák éjszakai táncát láthatóvá tevő alkotás. A szélfény egészen megdöbbentő hatást vált ki a nézőkből, pedig az elve is, a megalkotása is roppant egyszerű.

hvg.hu Gazdaság

Így lehetne kitörnünk az "éjjel nem süt a nap" dogmájából

Lehet, hogy a világ napeles kapacitásnövekedését tavaly már Kína diktálta, de számunkra a meglepetést nem ők (és még csak nem is a rakkolni kezdő indiaiak) jelentik, hanem a sokáig az igazak álmát alvó Chile. A dél-amerikai ország pont a magyar tespedtségből való kitörés remek példáját produkálja.

nyüzsi Nyüzsi

Mindannyiunk örömére

Boldogabban fizetünk az M0-án is, ha tudjuk, hogy ebből lesz szép új vára a Miniszterelnök Úrnak.

hvg.hu Ingatlan

Az már nem elég, ha csak hiszi, hogy eleget süt a Nap

A minap egy energetikai fórumon felbukkanó politikus azzal állt kamera elé, hogy a hazai napelemhasználatot azért nem támogatja, mert este van szüksége áramra, és akkor nem süt a Nap. Mivel a gyerekcipőben járó háztartási napenergia-hasznosítás azonban egyre sűrűbben cseréli nagyobbra a cipőjét, nem a sötétségbe vinnénk pusztán némi fényt azzal, hogy összeállítottunk a témában egy beruházási kisokost.

hvg.hu Kult

L. Simon visszaszólt Lovasinak

A Nemzeti Kulturális Alap elnöke a komment.hu-n közölt nyílt levelében kikéri magának a jogdíjak lenyúlásának vádját, és kijelenti, hogy lesznek, akik nem fognak olyan jól keresni, mint Majka.

hvg.hu Kult

L. Simon magyarázza a bizonyítványt

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke blogjában magyarázza el a művészek jogdíjainak nagy port vert újraszabályozásának okait. Úgy véli nem lenyúlásról van szó, hanem a pénzek célszerűbb felhasználásról. A zenészek nem így látják.

MTI / hvg.hu Kult

L. Simon a jogdíjakról: nem elvesszük, újraosztjuk

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke szerint nincs szó „einstandról”, csak ezentúl a szerzői jogok egy részét a kormány osztja szét – jelentette be L. Simon László NKA-alelnök.

Kovács Ferenc Dávid Kult

L. Simon: "Ne várjatok tőlem olyan szintű szabadságot, ahogy ti beszéltek"

A kultúrával nem lehet szavazatokat szerezni, a kultúra helyébe a sport lépett – a volt szocialista kultuszminiszter szerint ezért nem érdekli a kormányfőt ez a terület. Orbán Viktor volt szakállamtitkára viszont – bár saját bevallása szerint nem beszélhet szabadon – kifejtette, így is többet költ a költségvetés kultúrára, mint amennyit elbír.

hvg.hu Kult

Az Emmi megmagyarázza, miért kapott 5 milliót a Gyurcsány-film

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint Elment az öszöd című film súlyos és tragikus közéleti eseményt tár fel a művészet eszközeivel, ezért támogatta ötmillió forinttal Balog Zoltán tárcavezető a Nemzeti Kulturális Alap miniszteri keretéből – írja a Népszava.

MTI Kult

Cser-Palkovics: a kormány egy rosszul működő rendszert reformál meg

A Fidesz szerint az MSZP-t az bántja, hogy a kormány veszi a bátorságot és egy évtizedek óta rosszul működő rendszer megreformálásába kezd - fogalmazott Cser-Palkovics András, az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának elnöke az MTI-vel annak kapcsán, hogy az ellenzéki párt közölte: kiállnak a kulturális intézményvezetői posztok kötelező megpályáztatása mellett.

hvg.hu Itthon

Két hónapig még biztosan sugároz a Klubrádió

Arató András, a Klubrádió vezérigazgatója a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában bejelentette, a Médiatanács mai ülésén megszavazta, hogy ideiglenes frekvenciaengedéllyel két hónapig működhet tovább a Klubrádió.

1 2
Mohamed szaúdi trónörökös rendelte el Khashoggi meggyilkolását

Mohamed szaúdi trónörökös rendelte el Khashoggi meggyilkolását

Most a fiatalabbakra veszélyesebb a járvány

Most a fiatalabbakra veszélyesebb a járvány

Nyílt levelet írt Ungár Péter a Borkai-botrány egyik szereplője miatt

Nyílt levelet írt Ungár Péter a Borkai-botrány egyik szereplője miatt

Ferenc pápa Rómában, pápaként kíván meghalni

Ferenc pápa Rómában, pápaként kíván meghalni

Kétfordulós lesz az ellenzéki miniszterelnök-jelölt választás

Kétfordulós lesz az ellenzéki miniszterelnök-jelölt választás

Különleges szűrőpapírt helyeznek a tengervízbe Ausztráliában

Különleges szűrőpapírt helyeznek a tengervízbe Ausztráliában

Müller Cecília: Nagyon fontos, hogy oltást kapjanak a kormánytagok és az operatív törzs

Müller Cecília: Nagyon fontos, hogy oltást kapjanak a kormánytagok és az operatív törzs

Zöld rendszámos Kiák tesztje: szabadidőautó a kombi ellen

Zöld rendszámos Kiák tesztje: szabadidőautó a kombi ellen

A címlapról ajánljuk