#Lengyel László

hvg.hu Itthon

Egy bakiból derült ki az ellenzéki "királycsinálás" újabb köre

Az LMP központi e-mail címén landolt egy levél, amelyben Lengyel László, a Pénzügykutató vezetője nevében tájékoztatták Hadházy Ákost arról, hogy a következő találkozó elmarad. A párt több tagja kiakadt, Hadházy viszont azt mondja: nem tudta a konkrét időpontot, azért nem szólt róla az elnökségnek. Az LMP–Botka találkozóra még nincs időpont, pedig az MSZP miniszterelnök-jelöltje még a héten találkozott volna az ökopárt vezetésével.

hvg.hu Itthon

Lengyel László: Békaemberek segítenek a Gyurcsány-ellenes szeánszaimban

A Pénzügykutató elnöke elmondta, Niedermüller Péterrel valóban kávézott, de nem a DK bomlasztásáról beszéltek. Lengyel László 10 éve változatlanul úgy gondolja Gyurcsány Ferencről, hogy el kellene tűnnie a politikából, de összeesküvésről nincs szó. "Még Orbán Viktor ellen csak-csak. De Gyurcsány Ferenc ellen?" – mondta.

hvg.hu Itthon

Az Együttben úgy látják: Gyurcsány csak kifogást keres a különcködésre

Szigetvári Viktor szerint csak baloldali ellenzéki háttérbeszélgetésekre került sor az elmúlt negyedévben, nem volt téma a DK kizárása. Lengyel László csak teret adott az egyik ilyennek, nincs királycsinálói ambíciója. Egyesek szerint a DK-nak most kell egy ürügy az önálló indulásra, erre lehet jó a botránykeltés, még ha ez árt is az ellenzéki együttműködésnek. Az Együtt sosem csinált titkot az elképzeléseiből.

MTI Gazdaság

"Lehetett volna dolgozni": közgazdászok üzentek a magyar politikusoknak

Surányi György szerint a gazdaság helyreállításához az egykulcsos adót ki kell vezetni, a társasági adókedvezményeket újra kell gondolni, a felszabaduló forrásokat pedig az alacsony keresetűek kiugróan magas adóékének csökkentésére kell fordítani. A volt jegybankelnök erről egy keddi konferencián beszélt Budapesten.

D. Kovács Ildikó Gazdaság

Lengyel: "Amíg Orbán Viktor van, mindegy, ki a miniszter"

Magyarországon jelenleg nincs hiteles gazdaságpolitikai szereplő. Leszakadó pályán van az ország és nem fog megélni IMF-hitel nélkül – mondta a hvg.hu-nak Lengyel László közgazdász, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója a tanácsadócég magyar gazdaság helyzetét és kilátásait bemutató tanulmányának sajtótájékoztatóján.

MTI Itthon

"Újra elvesztettük az EU bizalmát" - politológusok a válságról

Többek között Magyarország európai uniós megítéléséről, a világgazdasági válság következményeiről beszélgetett Lánczi András és Lengyel László politológus hétfőn a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ostrakon szakmai és kulturális napok keretében megrendezett vitadélutánján.

Nol Itthon

Lengyel László: Magyarország beteg kentaur

Magyarország beteg kentaur - kezdi a legfrissebb elemzését Lengyel László a Népszabadság hétvégi mellékletében. A közgazdász az állam előtt hosszú-, közép-, és rövidtávú problémákat is elemez. A legsűrgősebb és már robbanásveszélyes helyzetből hármat is lát.

MTI Itthon

M. Lengyel László a Sajtószakszervezet új vezetője

Új ügyvezető társelnököt választott a Sajtószakszervezet rendkívüli kongresszusa pénteki ülésén. Az új vezető M. Lengyel László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap munkatársa.

Klubrádió Itthon

Orbán nem fogja kitölteni a négyéves ciklusát – véli Lengyel László

Orbán Viktornak sikerült elérnie, hogy nem hirtelen szívhalálban halunk meg, hanem végelgyengülésben. A ciklus elején a Fidesz-kormánynak egy súlyos betegséget kellett volna kezelni, ehelyett folyamatosan apró sokkokkal megöli a beteget – mondta Lengyel László közgazdász a Klubrádióban.

Lengyel László Vélemény

Lengyel László: Egy év – kétharmad – öt tanulság

Az Orbán-kormány tovább csúsztatta az országot nyugatról keletre, a civilizáltabbtól a barbárabb, a moderntől az avultabb felé. Rontotta önmaga és az ország hitelességét. Nem bizonyította kormányzóképességét. Még a helyes és szükséges lépések megtételénél is képtelen volt értelmes társadalmi kommunikációra. Tovább pazarolta az ország amúgy is csekély anyagi, szellemi és lelki tartalékait – véli Lengyel László.

Lengyel László Vélemény

Lengyel László: Az orbáni karakter

Orbán Viktornál nincs kiegyezés. Kétfrontos harc van, politikai és gazdasági frontokon. A harc tárgya a gazdasági növekedési pálya, az európai beilleszkedés, a vagyonok és jövedelmek elosztása és újraelosztása, az állam, az életforma, a nyilvánosság szerkezete. A konfliktusok ellenőrizhetetlen összeütközések láncolatává válnak.

Pelle János Vélemény

Pelle János: Még egyszer az önkormányzati jogok csorbításáról

Lengyel László a hvg.hu oldalán megjelent kommentárjában siratja az önkormányzati autonómia megnyirbálását. Ám ha az Orbán-kormánynak sikerül 2014-re kivezetni a magyar gazdaságot abból a hullámvölgyből, amiben most vánszorog, nem kérik majd rajta számon sem az önkormányzati autonómia, sem pedig az Alkotmánybíróság jogkörének csorbítását. Ha viszont a megígért, és egyre türelmetlenül várt pozitív változások késnek, társadalmi-politikai földrengés következhet be.

Lengyel László Vélemény

Lengyel László: Önkormányzati autonómia – élt 20 évet

A helyi választott hatalom stratégiai fejlesztési döntései, hitelkérelmei, kötvénykibocsátása közigazgatási ellenőrzés alá kerülnek. Ha államosítják az önkormányzati egészségügyi és oktatási intézményeket, ha központosítják a finanszírozást megalapozó adókat, akkor itt a jól ismert tanácsrendszer – elvtárs, nem azért vagy, hogy dönts, hanem hogy döntéseimet végrehajtsd.

1 2 3
És az ön csontjai hogy vannak? Csontritkulásról mindent, mindenkinek

És az ön csontjai hogy vannak? Csontritkulásról mindent, mindenkinek

Íme az ötös lottó számai - a két végéről

Íme az ötös lottó számai - a két végéről

Cristiano Ronaldo Eriksennek: Maradj erős!

Cristiano Ronaldo Eriksennek: Maradj erős!

Radar360: Egymást váltják a tüntetések a Parlament előtt

Radar360: Egymást váltják a tüntetések a Parlament előtt

Berobbant a Huawei új rendszere

Berobbant a Huawei új rendszere

A CDU politikusa szerint szégyen csak Orbán Viktor megbuktatására szövetkezni

A CDU politikusa szerint szégyen csak Orbán Viktor megbuktatására szövetkezni

A következő vakcinát már nem szúrják, hanem a nyelv alá teszik?

A következő vakcinát már nem szúrják, hanem a nyelv alá teszik?

Disznósokkolóval és késsel támadt a feleségére egy piliscsabai vállalkozó

Disznósokkolóval és késsel támadt a feleségére egy piliscsabai vállalkozó

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával