#Megszűnés

G. Tóth Ilda Gazdaság

Sok százezres csekkel folytatja az autósok zaklatását az MKB Biztosító

Autósok ezreinek küldhetett irreálisan magas összegről szóló csekket a napokban az év végi tulajdonoscseréje miatt a kötelező felelősségbiztosítási üzletágától megvált MKB Biztosító, amely novemberben már egyszer sokkolta a kuncsaftjait a brutális tarifatáblázatával. Most 770 ezer forintot kérnek attól, aki akkor „csekély” 623 ezer forintos ajánlatot kapott.

MTI Gazdaság

Megkaphatják az utolsó koporsószöget a magánnyugdíjpénztárak

Alaposan átírja a magánnyugdíjpénztári rendszer szabályozását az a törvényjavaslat, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyújtott be csütörtökön – írja a Portfolio.hu. A legfontosabb változás, hogy meg kell majd szüntetni azt a pénztárat, amelynél a taglétszámhoz képest a befizetők aránya nem éri el a 70 százalékot a féléves vizsgálati periódusban. Piaci információk szerint a tagdíjfizetési arány ennek csupán a töredéke, vagyis megszűnhet ez a szektor, ha a pénztártagok nem aktivizálják magukat.

hvg.hu Vállalkozás

Extrém mértékben szűnnek meg a magyar cégek

Hosszú évek folyamata szakadt meg közel egy éve, és most már biztosan elmondható, hogy csökken a magyar vállalkozások száma, derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzéséből. A csökkenés egyik oka sajnos továbbra is a cégek nagyarányú fizetésképtelenné válása, mivel a Bisnode Bedőlési Index (csődök, felszámolások cégszámhoz viszonyított aránya) ma Magyarországon 3,10 százalék, amit tovább ront a rengeteg kényszertörlési eljárás is.

hvg.hu Ingatlan

Visszaszorulóban a cégburjánzás az építőiparban

Júliusban egyetlen hónap alatt 815 építőipari cég szűnt meg Magyarországon. Az adatokat közzétevő Opten céginformációs szolgáltató igazgatója szerint a havi adatok ezúttal nem sokat mondanak az ágazat állapotáról, mert a törlések nagy száma annak eredménye, hogy a cégbíróság sikeresen rövidítette le a bejegyzések és a közzététel között eltelő időt. Ettől függetlenül a megszűnések száma magas a szektorban, de a kilátások javulnak.

hvg.hu Gazdaság

Ki hitte volna, hogy lesz ilyen az építőiparban

Az elmúlt három hónapban átlagosan több mint 550 építőipari cég szűnt meg havonta, mégis mintha kifelé lábalna az ágazat a válságból. Az adatokat közzétevő Opten céginformációs szolgáltató szerint ugyanis a felszámolás nyomán megszűnő cégek száma harmadik hónapja csökken, ami azt mutatja, hogy a nagy cégfluktuáció ellenére egyre kevesebb cég búcsúzik a piactól adósságokat hátrahagyva.

hvg.hu Vállalkozás

Armageddon a magyar cégvilágban

Májusban 3797 cég szűnt meg Magyarországon, amivel a háromhavi mozgóátlag a sohasem látott 3500 megszűnésig nőtt. A törlések száma hónapok óta emelkedik; a nyári szezonális megnyugvás után a tendencia várhatóan tovább folyatódik, hogy szeptembertől ismét tombolni kezdjen a törlési láz.

MTI Itthon

Juhász Péter: még megvan a Milla, bár semmit sem csinál már

Nincs hivatalos döntés a Milla Egyesület megszűnéséről – így reagált Juhász Péter az ezzel kapcsolatos hírekre. Az egyesület elnökségi tagja szerint a megszűnésről szóló hírt azon tizenkét ember közül rakta fel valaki, akinek van hozzáférése a weboldalhoz.

hvg.hu Vállalkozás

Már céget is alig alapítunk

A környező országokhoz viszonyítva Magyarországon sok, a cégek 6,5 százaléka szűnik meg egy év alatt, áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzésében. Hazánknál csak Szlovákiában és Szlovéniában kerül sor több vállalkozás törlésére. 2012-ről 2013-ra Magyarországon nagymértékben, közel 25 százalékkal nőtt a törlésre került cégek száma, miközben egyre kevesebb új vállalkozás alakul.

hvg.hu Vállalkozás

Lassan elfogynak az építőipari cégek

Januárban 426 cég szűnt meg az építőiparban. Ez lényegében megegyezik a tavalyi évkezdettel, azaz növekedés nincs, a magas megszűnési ráta stabilnak tűnik. "Az év hátralevő részében újabb megszűnési hullámra számíthatunk, mert még sok 2012-ben indult felszámolási eljárást fejeznek be a hatóságok, és emellett számos 2013-ban kezdődött kényszertörlés is lezárulhat" – véli Tóth Tamás, az adatokat közzétevő Opten igazgatója.

hvg.hu Vállalkozás

Így élheti túl cége a jövő évet

Az idén már csaknem 31 ezer cég szűnt meg: köztük a legnagyobb számban a válság sújtotta ágazatokban (építőipar, autókereskedelem, ingatlan) működők. A pénzügyi restrukturálással foglalkozó Reconcept szerint a megmaradóknak jövőre több esélyük lesz a túlélésre, bár a piaci kereslet még nem indul növekedésnek. A cég azonosított 4 kérdést, amelyek helyes megválaszolása segíthet átvészelni az évet.

hvg.hu Vállalkozás

Kényszertörlések aprítják az építőipari cégeket

Normál szintre esett vissza a cégmegszűnések száma az építőiparban a harmadik negyedévben. A szeptemberrel záruló három hónapban 1283 céget törölt a cégbíróság – ez lényegesen kevesebb mint az előző negyedévi 1645, és nem haladja meg számottevően az évek óta megszokott szintet. Az adatokat közzétevő Opten szerint az építőiparban aligha javulnak tovább a cégstatisztikai mutatók.

1 2 3 4 5
15 éve gyilkolhatta meg volt élettársát, most áll bíróság elé egy férfi

15 éve gyilkolhatta meg volt élettársát, most áll bíróság elé egy férfi

820 lóerővel érkezhet a zöld rendszámos Lamborghini Urus

820 lóerővel érkezhet a zöld rendszámos Lamborghini Urus

Új kulturális negyed jöhet létre Budán, ha lesz elég kreatív vállalkozó

Új kulturális negyed jöhet létre Budán, ha lesz elég kreatív vállalkozó

Napos idő várható, helyenként hózáporokkal

Napos idő várható, helyenként hózáporokkal

A KRÉTA működtetője vállalta a felelősséget a rendszer leállásáért

A KRÉTA működtetője vállalta a felelősséget a rendszer leállásáért

Eltiltották a szezonra a rasszizmussal vádolt román játékvezetőt

Eltiltották a szezonra a rasszizmussal vádolt román játékvezetőt

Magyarországra látogat Ferenc pápa

Magyarországra látogat Ferenc pápa

Rengetegen voltak a hétvégén a Velencei-tónál, most azt kérik, inkább ne nyissanak ki a büfék

Rengetegen voltak a hétvégén a Velencei-tónál, most azt kérik, inkább ne nyissanak ki a büfék

A címlapról ajánljuk