MTI Itthon

Normafa-tervek: "környezetrombolás sehol nem lesz"

A félidőben tartanak a Normafa fejlesztését meghatározó Natura 2000-es vizsgálatok, ennek alapján készülnek a megvalósíthatósági tanulmányok, amelyeket a természetvédelmi vizsgálatok után véglegesítenek. A területen eddig több tucat védett állat- és növényfaj előfordulását regisztrálták - derült ki a Normafa rehabilitációjáról szóló pénteki szakmai fórumon.

MTI Itthon

Elsöprő többséggel szavazták meg a Normafa-törvényt

Minden budapesti általános iskolás tanuljon meg síelni - ezzel a felkiáltással is döntöttek arról a törvényről, amely a kormány szándéka szerint "megalapozza egy európai színvonalú sportkomplexum kialakítását" a budapesti kirándulóhelyen, de nem változtatja meg országos érvénnyel a természetvédelmi, erdővédelmi és építésügyi szabályokat. A törvény ingyenesen a XII. önkormányzat vagyonkezelésébe adta a Normafánál fekvő állami tulajdonban lévő földterületeket.

MTI Itthon

Módosítót nyújtottak be a Normafa-törvényhez

Az Együtt-PM számára elfogadhatatlan, hogy az Országgyűlés úgy szavazza meg a Normafa Park történelmi sportterületről szóló törvényt, hogy arról sem a fővárosi polgárokat, sem a XII. kerület lakosait nem kérdezte meg senki - mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Szabó Rebeka.


A címlapról ajánljuk