hvg.hu Itthon

Soros pénzén tanult a kis Habony Árpád is

Orbán Viktor miniszterelnök és Kovács Zoltán kormányszóvivő után nem mintha számítana, de Habony Árpádról is kiderült, hogy Soros György pénzén tanulta a papírrestaurátor szakmát.

MTI / hvg.hu Itthon

Jogerős: nem csukják le a motoros rablót halálra gázoló volt OSZK-főigazgatót

A Fővárosi Törvényszék pénteken egy évről két évre súlyosította jogerősen annak a nőnek a büntetését, aki 2012 decemberében autójával üldözőbe vette a táskáját ellopó motoros tolvajokat. Utol érte és fellökte őket, egyikük meghalt. A nő a történtek idején az Országos Széchenyi Könyvtár főigazgatója volt. Börtönbüntetését a másodfokú bíróság is felfüggesztette próbaidőre.

hvg.hu Itthon

Rejtélyes okból tesznek lakatot egy-két napra a Széchényi Könyvtárra

Rendezvény miatt soha nem zárták még be az Országos Széchényi Könyvtárat, májusban azonban megszakad ez a hagyomány. Valószínűleg egy nemzetközi szakácsverseny gálavacsorája miatt nem lehet majd rövid ideig látogatni a könyvtárat, de biztosat nem tudni. Sem a könyvtár, sem a szervezők, sem az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem árult el ugyanis részleteket a VS.hu-nak.

Bodnár Zsolt Kult

A Sátán képviselőjének gondolták a leghíresebb magyart

A magyar származású szabadulóművész, illuzionista életének fontos tárgyait mutatja be az a kiállítás, ami jelenleg az Országos Széchényi Könyvtárban látható, de hamarosan már a márciusban nyíló, Houdini House nevű bűvészettörténeti központ gyűjteményét gazdagítja. Harry Houdini egy budapesti rabbi fiaként valósította meg az amerikai álmot, a "Bilincsek Királya" New Yorktól Moszkváig minden nagyváros közönségét elbűvölte halállal dacoló mutatványaival, miközben a század elején virágzó mozi világába is belekóstolt.

hvg.hu Ingatlan

Nem Orbánnak építik át a Budai Várat – exkluzív részletek a várpalota felújításáról

Ciklusokon átívelő vállalkozás lesz a Budai Vár felújítása. A Történeti Múzeum a helyén maradhat, a Magyar Nemzeti Galériának és az Országos Széchényi Könyvtárnak azonban mennie kell. Ígérik, hogy a Vár teljes területe a felújítás után is látogatható marad. Orbán és irodái már 2016-ban felköltözhetnek a Karmelita udvarba, a táncszínház pedig a Millenáris parkba költözik.

hvg.hu Itthon

Balog kinevezte az Országos Széchenyi Könyvtár új vezetőjét

Tüske Lászlót nevezte ki öt évre az Országos Széchenyi Könyvtár élére Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter. Az intézetet februártól megbízott főigazgatóként Káldos János vezette, miután Szemere Péter személyes okokra hivatkozva februárban lemondott a tisztségről.

1 2

A címlapról ajánljuk