Sztojcsev Iván Gazdaság

7 alkalom, amikor a forintgyengülést megpróbálták megmagyarázni

A forint gyengülése miatt hibáztatták már a médiát, hivatkoztak a szilveszteri buliból józanodó spekulánsokra, de azt is mondták, hogy örülnünk kellene a gyengülésnek. Összegyűjtöttük, hogy az elmúlt évtizedek nagy forintgyengüléseire mit reagáltak a politikusok és a gazdasági döntéshozók.

hvg.hu Gazdaság

Simor András: marad Londonban az EBRD

Bár korábban folytak találgatások, hogy az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank a brexit miatt elhagyja Londont, de kiderült, várost nem csak épületet vált a bank.

hvg.hu Vállalkozás

Bedől Gyurcsány, Medgyessy és Simor tanácsadójának vállalkozása?

Úgy fest, bajban van a baloldali kommunikációs, pr- és marketingguru Braun Róbert több tízmilliós vállalkozása. Két napja ugyanis közzétették, hogy felszámolási eljárás alá vonták az offshore tulajdonban lévő Braun &Partners Kft.-t. A kommunikációs szakember többi cégének sem megy túl jól, bevételeik csökkennek, több is végelszámolás alatt áll.

hvg.hu Gazdaság

És akkor Putyin megesz minket reggelire

Elszálló államadósság, oda-vissza beütő orosz szankciók, elbukó banki devizahiteles per, bizonytalan autóhitel-forintosítás, újabb MNB-ingatlan a láthatáron, zsugorodó legális cigipiac. Emellett pedig London a legbefolyásosabb város a világon. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Simor: nem csak a padlóról pattantunk vissza?

Felfüggeszti az oroszországi projektek finanszírozását az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) – derül ki Simor András alelnök, a bank újonnan kinevezett pénzügyi vezérigazgatójának interjújából, amit az alapblog.hu-nak adott. Simor szerint Magyarországgal kapcsolatban kérdés, hogy a kiemelkedő GDP-adat mögött milyen tartalom található.

MTI Gazdaság

Simor Andrást katasztrófa sújtotta területre küldték

Bosznia-Hercegovinában tárgyal Simor András, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) szakpolitikáért felelős alelnöke a rendkívüli árvízkárok enyhítésének lehetőségeiről – közölte csütörtökön Londonban a bank.

MTI Itthon

Már nem nyomoznak az IMF-nek küldött jegybanki adatok miatt

Megszüntette a nyomozást a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatszolgáltatása miatt indult büntetőügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A Magyar Nemzet csütörtökön azt írta, a nyomozás eredménye szerint a jegybanki tisztviselők megszegték hivatali kötelességüket, amikor adatokat küldtek az IMF-nek.

MTI Gazdaság

Járai: Orbánéknak sikerült bravúrosan lavírozni

Járai Zsigmond szerint a Magyar Nemzeti Bank vezetésének 2009 óta a növekedés támogatására kellett volna fókuszálnia, és nem kizárólag az infláció elleni küzdelemre. A jegybank felügyelőbizottságának elnöke a Heti Válasznak adott interjúban helyesnek nevezte a mostani kamatcsökkentési periódust.

Bogár Zsolt Gazdaság

Mennyire volt takarékos gazda Matolcsy?

Az Országgyűlés az alkotmány módosítását követően hétfőn elfogadta a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény változtatását is, amely lehetővé teszi a jegybank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) összevonását az utóbbi megszüntetésével. Ezzel gyakorlatilag összemérhetetlenné válik az MNB jelenlegi gazdálkodása a Simor-éra alattival, melyet – különösen a vezetői javadalmazást illetően – pazarlónak ítélt a jegybank felügyelőbizottsága, illetve az Állami Számvevőszék. A hvg.hu az utolsó pillanatban a nyilvános adatokból megpróbálta rögzíteni, mennyire volt takarékos gazda Matolcsy György, amikor még csak egy "karcsú jegybankot" vezetett.

MTI Gazdaság

Simor vizsgálja, mire mennek Orbánék a gazdasággal

Az egyes tagállamokról megfogalmazott korábbi ország- és szektorstratégiák megújítását irányítja majd az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) szakpolitikai alelnökeként Simor András, az MNB volt elnöke, aki a magyar gazdaság állapotát és fejlődését is vizsgálja majd – írja hétfői számában a Napi Gazdaság.

MTI Gazdaság

Az MSZP tett egy gesztust Simoréknak

Az MSZP elnöke az MNB különböző okból leköszönt vezetőit méltatta közleményben. Mint írta: nem hátráltak meg az elmúlt három év személyeskedő támadásai ellenére sem, amelyeket az Orbán-kormány – és sokszor maga Orbán Viktor – intézett az MNB és annak vezetői ellen.

hvg.hu Gazdaság

Lemondott Simor utolsó alelnöke

Lemondott Simor András volt jegybankelnök utolsó, még hivatalban lévő alelnöke a Magyar Nemzeti Bankban (MNB). Király Júlia mandátuma csak július 3-án járt volna le, de hamarabb távozik, mert nem ért egyet Matolcsy György új MNB-elnök több intézkedésével.

hvg.hu Gazdaság

Orbán végleg kipaterolta Simort az IMF-ből

Orbán Viktor visszamenőlegesen felmentette Simor Andrást az IMF-ben betöltött helyettes kormányzói posztról, és Varga Mihályt nevezte ki a helyére. Varga egyúttal átvette a Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank kormányzói posztját Matolcsy Györgytől.

hvg.hu Gazdaság

És akkor Orbán Viktor Simor Andrástól kap fejmosást

Konténerekben szállított készpénzzel kezdődött meg a ciprusi bankválság gyakorlati kezelése, ám miközben idehaza extramélyre vágta az MNB az alapkamatot, az IMF továbbra is szkeptikus a magyar kilátásokat illetően. Ráadásul Simor András máris kísért. Kövesse tovább a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

MTI Világ

Al-Dzsazíra: mi a közös Orbánban és a szaúdi milliárdosban?

Simor András, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, aki júliustól a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) alelnöke lesz, "kényelmes távolságba" kerül fő bírálójától, Orbán Viktor miniszterelnöktől – írta a Financial Times. Az al-Dzsazíra Orbánt a szaúdi milliárdoshoz, az ukrán üzletemberhez és az ecuadori államfőhöz hasonlította.

1 2 3 4 5 6 7
19
Változnak az NHP hajrá feltételei, többen vehetik majd igénybe

Változnak az NHP hajrá feltételei, többen vehetik majd igénybe

Nagyon figyelnie kell a határidőkre, ha gyed után ismét munkát akar vállalni

Nagyon figyelnie kell a határidőkre, ha gyed után ismét munkát akar vállalni

Újra van áram egész Debrecenben, miután 65 ezer embert vágott le róla a vihar

Újra van áram egész Debrecenben, miután 65 ezer embert vágott le róla a vihar

Néhány pillanat alatt 16 büntetőpontot gyűjtött az ebédjéért siető motoros

Néhány pillanat alatt 16 büntetőpontot gyűjtött az ebédjéért siető motoros

Egy idős nő halt meg koronavírusban

Egy idős nő halt meg koronavírusban

Legalább 50 bányász halt meg egy földcsuszamlásban Mianmarban

Legalább 50 bányász halt meg egy földcsuszamlásban Mianmarban

Figyelmeztet az Anonymous: a TikTok veszélyes, azonnal le kell törölni a mobilokról

Figyelmeztet az Anonymous: a TikTok veszélyes, azonnal le kell törölni a mobilokról

Mikor érkezik a Samsung olcsóbb összecsukható telefonja?

Mikor érkezik a Samsung olcsóbb összecsukható telefonja?

A címlapról ajánljuk