#Tétényi Éva

hvg.hu Itthon

A Fidesz hátradőlve figyeli a baloldal vidéki marakodását

Nemcsak Budapesten veszekednek a baloldali pártok: több olyan megyeszékhelyen sem tudtak közös nevezőre jutni, ahol a Fidesz szénája rosszul áll. Van, ahol a kiugrott MSZP akadályozhatja meg a polgármesterváltást, viszont Szekszárdon kicsin múlt, hogy a Fidesz kihívója mögött olyan egység jöjjön létre, mely az MSZP-től a Jobbikig húzódik.

MTI Itthon

Elkerülte Esztergom az újabb adósságrendezést

Esztergom képviselő-testülete csütörtöki ülésen megszavazta, hogy kifizeti azt a hiányzó 72 millió forintot, amelynek elmaradása miatt a mélygarázs építtetője fenntartotta az önkormányzat ellen indított adósságrendezési kérelmét. Így viszont visszavonja azt.

MTI Gazdaság

Tétényi Éva drasztikus döntést hozott

Esztergom polgármestere visszavonta a költségvetési rendeletet, melynek következtében befagyasztják a városnak járó állami normatívát – tudatta a Fidesz-frakció pénteken.

MTI Itthon

A Fidesz saját előterjesztése elől is elmenekült Esztergomban

Az esztergomi Fidesz előterjesztést nyújtott be korábban, hogy a város 27 óriásplakát-helyét átpasszolják a Meggyes Tamás expolgármester felesége cégének. Akkor a város független polgármestere megvétózta a döntést, amelyről ma újra tárgyaltak, de a fideszesek elhagyták a zárt ülést.

MTI/Népszabadság Itthon

Tétényi Éva most nagyon lelkes

Tétényi Éva polgármester szerint Esztergom virágzó korszak küszöbéhez érkezett, hozzáfoghatnak az adósságrendezési eljárás és a csődhelyzet miatt elmaradt fejlesztésekhez – írta a Népszabadság.

MTI Itthon

Esztergom 40 milliót kap a kormánytól a Magvető-szoborért

Esztergom önkormányzata 40 millió forintért hozzájárult, hogy az állam a városban található, Magvető néven ismert szoborrészletet átadja az Országház elé szánt, Tisza Istvánnak emléket állító szoborkompozíció felállításához - erről döntött a képviselő-testület csütörtök esti ülésén.

MTI Itthon

Most a buszközlekedés a téma Esztergomban

Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere a helyi képviselő-testület csütörtök esti ülésén arra kérte a testület tagjainak többségét adó Fidesz-KDNP-frakciót, hogy a nyolc nap múlva esedékes összejövetelen ismét tárgyalják meg a frakció javaslatát a helyi buszközlekedés újraindításáról.

MTI Itthon

Tétényi hiába várta ma a fideszes képviselőket

A Fidesz-KDNP-frakció többsége nem jelent meg az esztergomi képviselő-testület csütörtöki ülésén, ezért Tétényi Éva független polgármester fél óra várakozás után határozatképtelennek nyilvánította az ülést.

MTI Itthon

Tétényi Éva narancssárga hajjal ült nyeregbe – fotó

Magyarország első közösségi kerékpáros rendszerét adta át pénteken Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár és Neuzer András, a rendszert kifejlesztő esztergomi kerékpárgyár tulajdonosa a városnak. Az új biciklik egyikét Tétényi Éva független polgármester is kipróbálta. A rendszert 50 millió forint ráfordításával hozták létre, az önkormányzat a dokkolószigetekhez szükséges helyet biztosította. Fotók.

MTI Itthon

Kistraktort és autókat vitt el a NAV az esztergomi önkormányzattól

Lefoglalta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az esztergomi önkormányzat négy járművét – ezt a polgármester közölte pénteken. Tétényi Éva szerint a hivatal mozgásképtelenné vált a lefoglalás miatt, amely a mindennapi munkavégzéshez szükséges három autót és egy kistraktort is érint.

hvg.hu Itthon

Hazugsággal vádolja Schiffert a Fidesz

A Fidesz szerint az LMP frakcióvezetője, Schiffer András hazudott, amikor mai parlamenti felszólalásában azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a rendkívüli árvíz idején nem találkozott Tétényi Évával, Esztergom polgármesterével.

MTI Itthon

Levelet kapott Tétényi Évától Pintér Sándor

Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere levélben kérte Pintér Sándor belügyminiszter segítségét a kötelező önkormányzati feladatellátás biztosításának védelmére, mivel a városban az önkormányzat fizetési szándéka ellenére pénteken megkezdték a közvilágítás kikapcsolását.

MTI Itthon

Tétényi Éva újra megvétózta a Fidesz szobor-tervét

Esztergom polgármestere csütörtök este újra megvétózta a helyi képviselő-testület többségét adó Fidesz-KDNP-frakció azon döntése ellen, amely szerint adják át az államnak az Országház elé szánt, Tisza Istvánnak emléket állító szoborkompozíció városban található részét, cserébe ezért megkapják a budapesti Kossuth-szobrot.

MTI Itthon

Még nem kapcsolták le a közvilágítást Esztergomban

Esztergomban a közvilágítási cég felszámolójának bejelentése ellenére pénteken nem kezdték meg a világítás kikapcsolását. Az önkormányzat törvényszéki letétbe helyezte a szolgáltatásért járó díjat, és birtokvédelmi eljárást kért a kormányhivataltól a kötelező önkormányzati feladat ellátásához.

MTI Itthon

Újra elsötétülhetnek holnaptól az esztergomi utcák

Esztergomban a korábbi közvilágítási cég felszámolója pénteken megkezdi a közvilágítás kikapcsolását, mert a város idén még egy forintot sem fizetett a szolgáltatásért, és a társaság nem látja az önkormányzat fizetési szándékát – ezt mondta a felszámolóbiztos csütörtökön. Tétényi Éva polgármester szerint a Tatabányai Törvényszék teljesítési letéti számlájára 40 millió forintot helyeztek el, amely a féléves szolgáltatási díja.

1 2 3 4 5 6 7
12
Több krónikus betegségnél kockázatos lehet az orosz vakcina beadása

Több krónikus betegségnél kockázatos lehet az orosz vakcina beadása

Az Európai Unió a járványban megmutatta, hogy ha kell, tud gyorsan dönteni

Az Európai Unió a járványban megmutatta, hogy ha kell, tud gyorsan dönteni

Nyárra éledhet újra a szállodaipar, ha idejében feloldják a korlátozásokat

Nyárra éledhet újra a szállodaipar, ha idejében feloldják a korlátozásokat

Jakab Ferenc: Rá fog menni az évünk a járványra

Jakab Ferenc: Rá fog menni az évünk a járványra

Supermant csinált Orbán Viktorból drMáriás

Supermant csinált Orbán Viktorból drMáriás

Miért nem kerülnek előre az oltási tervben az óvodai és iskolai dolgozók?

Miért nem kerülnek előre az oltási tervben az óvodai és iskolai dolgozók?

„A gondolat, hogy a legtöbb ember önző, egyszerűen elfogadhatatlan világjárvány idején”

„A gondolat, hogy a legtöbb ember önző, egyszerűen elfogadhatatlan világjárvány idején”

5-ös alá: itt a nyújtott BMW 3 Gran Limousine

5-ös alá: itt a nyújtott BMW 3 Gran Limousine

A címlapról ajánljuk