MTI Világ

Megvan, ki lehet a NATO európai főparancsnoka

Barack Obama elnök valószínűleg Philip M. Breedlove-t, az amerikai légierő tábornokát jelöli majd a NATO európai szövetséges erőinek főparancsnokául - írta pénteken az atlanti szövetségtől származó értesülésre hivatkozva a The Washington Post.

MTI Világ

WP:külföldön nem számolnak Romney győzelmével

Miközben a közvélemény-kutatások szerint a két amerikai elnökjelölt között holtverseny alakult ki, külföldön Barack Obama népszerűsége még mindig töretlen és a jelek szerint sok külföldi vezető nem készült fel egy esetleges Romney-elnökségre - írta hétfői számában a The Washington Post.

MTI Világ

Szapáry György levele a Washington Postban

Olvasói levélben válaszolt a The Washington Postban a magyarországi médiaszabadsággal kapcsolatos vádakra Szapáry György washingtoni nagykövet; levele pénteken jelent meg a lap internetes változatában.

MTI Kult

Ascher Tamásnak nem kellett az angol nyelvtudás Amerikában

Ausztrál színészek és egy magyar rendező viszik színpadra az orosz drámaíró darabját - emelte ki a washingtoni Kennedy Centerben játszott Ványa bácsi-előadás különlegességét pénteki számában a The Washington Post.

hvg.hu Karrier

Ordítás helyett: a főnökök titkos fegyvere

Mielőtt a cégvezető dühbe jön és jól letolja valamelyik alkalmazottját, érdemes elgondolkodnia azon, nem talál-e hatékonyabb verbális fegyvert a másik figyelmének felkeltésére. A szarkazmus, a maró gúny például jóval ösztönzőbb lehet a leplezetlen dühnél - legalábbis erre jutottak a kutatók, akiknek témában készült tanulmányáról internetes oldalán a The Washington Post is írt.

hvg.hu Világ

Magyarország és Románia titkos kommunista iratokat tart vissza

Az egykori keleti tömb országai közül legalább kettőben, Magyarországon és Romániában több százezer kommunizmus korabeli, olyan, egykori kulcsszereplőkkel kapcsolatos titkosszolgálati iratot tartanak vissza, akik közül néhányan még mindig hatalommal bírnak az üzleti életben, a sajtóban és a politikában – olvasható a The New York Times és a The Washington Post honlapján vasárnap közölt összeállításban.

MTI Itthon

A The Washington Post Király Béláról

A The New York Times után a pénteki The Washington Post is terjedelmes, fotóval illusztrált nekrológban emlékezett meg a 97 éves korában elhunyt Király Béláról.

MTI Shake

Valenti szexuális szokásait kémlelte az FBI

Az amerikai szövetségi nyomozó iroda (FBI) megfigyelés alatt tartotta az 1960-as években Jack Valentit, az Amerikai Filmszövetség elnökét, a hollywoodi álomgyár egyik legbefolyásosabb emberét, hogy kiderítse, nem a saját neméhez vonzódik-e.

1 2 3

A címlapról ajánljuk