Németh András hvg360

"Az antifasizmus nagyon tág dolog, mi általában reagálunk arra, amit a szélsőjobb tesz"

Az állam felhasználja a fasisztákat, és Magyarországon is igaz, hogy az erőszakszervezetekben, például a rendőrök között a szélsőjobb nagyobb arányban van jelen, mint a társadalom egészében. Semmi esély, hogy az állam tegyen valamit, ezért mi magunk lépünk fel a nácik ellen – mondta a HVG-nek Gábor, az egyik magyarországi antifás csoport tagja.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor Orbán Kohllal beszélt, hogy Merkel is értsen belőle

Egy nap, öt hír - amiről mindenki beszél: Merkel elleni akció volt-e az antifasiszta tüntetéssel kísért Kohl-Orbán találkozó?; Mennyit bukhatott az állam azon, hogy Schmidt Mária kormánybiztos családi cégével üzletelt?; Most akkor van vagy nincs korrupció az amerikai kitiltási botrány hátterében?; Miért vagyunk az unióban az utolsók közt nyelvtudásban?; Hogyan lehetséges ellopni egy halom laptopot a parlamentből?

hvg.hu Itthon

"Foglalod ám a k**va anyádat, de nem a mi zsinagógánkat"

Több mint száz ember jelent meg Esztergomban a művelődési házként működő zsinagóga előtt, hogy az ellen tiltakozzanak: a Jobbik az egykor templomként működő épületben tart lakossági fórumot. A tiltakozók szerint ez provokáció. A jobbikosok megérkezését heves dudaszó fogadta, két embert kirángattak a fórumról.

hvg.hu Világ

Videó: Oda kell ütni, ahol fáj

A német szélsőjobboldali párt képviselője szimpatizál a Jobbikkal, míg a szélsőbalos tüntető szerint Magyarországon diktatúra lesz. Május 1-jén egész Berlin megőrül, ezen a napon ugyanis hagyományosan összecsapnak a neonácik és az antifasiszták. A videónkon látható szópárbaj mellett a város számos pontján voltak most is összecsapások, míg Kreuzbergben több tízezren ünnepeltek a majálison.

Tamás Gáspár Miklós Vélemény

TGM: Az antináci tüntetés utóélete

A jobboldal végre „elhatárolódott” a fasiszta vagy fasisztoid politikától, ám két nappal később minden folytatódott éppen úgy, mint a tüntetés előtti napokban és években. Az első lövést azonban a balközép sajtó adta le, és ennek az ódiumát nem moshatja le magáról.

hvg.hu Itthon

Bajnai Gordon: "A rezsim már most fél"

Nincs semmilyen kapcsolata fideszes politikusokkal Bajnai Gordonnak, aki a Magyar Narancsnak adott interjújában arról is beszélt, hogy Róna Péter levelén és annak hangvételén nagyon meglepődött. A volt miniszterelnök szerint a rezsim "még egy lejárató kampányt sem tud úgy végigcsinálni, hogy ne magát járatná le vele".

hvg.hu Itthon

Kossuth téri tüntetés: "Rogán Antal ellopta a show-t"

Bajnai Gordon és Mesterházy Attila a korábban meghirdetett ellenzéki összefogást volt hivatott hangsúlyozni a vasárnapi, Kossuth téri tüntetésen, Rogán Antal azonban kifogta a szelet a vitorlájukból - hangzott el az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek vendége volt Magyar Kornélia, a Magyar Progresszív Intézet igazgatója és Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője.

hvg.hu Itthon

Török Gábor: Mesterházy ma Orbán 89-es taktikáját követte

A mai politikai rendezvény, ahol együtt szerepelt a szocialista párt elnöke, az ország volt miniszterelnöke és a Fidesz frakcióvezetője, kivételesen tanulságos esettanulmánya volt annak, hogy miképpen lehet egészen másképp beszélni ugyanarról - írja blogjában Török Gábor politikai elemző a vasárnapi náciellenes tüntetésről.

Vélemény

Halló, Drezda! Hányan haltak meg február 13-ról 14-re virradóra 1945-ben?

Tízezrek, köztük jobboldali konzervatívok és baloldali szocialisták, sőt, kommunisták együtt alkottak vasárnap délután emberláncot az „Elba menti Firenzében”, hogy ne csupán emlékezzenek a város 66 évvel ezelőtt történt totális szétrombolására, arra, hogy Drezdát az amerikaiak és a britek egyenlővé tették a föld színével, hanem – ahogy ezt Detlef Sittel, Drezda kereszténydemokrata főpolgármester-helyettese mondja a hvg.hu-nak adott telefoninterjúban – főként azért, hogy útját állják a szélsőjobboldalnak.

MTI Itthon

Antifasiszta tüntetőket vertek meg a Jászai Mari téren

Két békés tüntetőt vertek meg egy antifasiszta megmozdulást követően Budapesten, a Jászai Mari téri villamosmegállóban - tájékoztatta a Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság vasárnap az MTI-t. A szervezet közleménye szerint a sértettekhez mentők hívtak, a feltételezett támadókat pedig előállították.

1 2
A koronavírus-járvány egyik következményeként újra terjed az orvvadászat

A koronavírus-járvány egyik következményeként újra terjed az orvvadászat

Kazahsztán augusztusra jutott el addig, hogy napi járványadatokat szolgáltasson

Kazahsztán augusztusra jutott el addig, hogy napi járványadatokat szolgáltasson

Máig megoldatlan rejtély az LGT Amerikába szökött gitárosának halála

Máig megoldatlan rejtély az LGT Amerikába szökött gitárosának halála

Tényleg a Microsoft veheti meg az amerikai TikTokot

Tényleg a Microsoft veheti meg az amerikai TikTokot

Ismét több ezren tüntettek Netanjahu ellen Izraelben

Ismét több ezren tüntettek Netanjahu ellen Izraelben

Alaposan átrendezte a lakáspiacot a falusi csok

Alaposan átrendezte a lakáspiacot a falusi csok

Visszatért a Crew Dragon

Visszatért a Crew Dragon

Elkészült az emberi agy első háromdimenziós digitális atlasza

Elkészült az emberi agy első háromdimenziós digitális atlasza

A címlapról ajánljuk