#divat 2015

hvg.hu Plázs

Drámai plasztikai adatok: ugrásszerűen nőtt a kés alá fekvő fiatalok száma

Úgy tűnik a „szép külső” iránti vágyat ma már egyre kevésbé elégítik ki a csinos ruhadarabok, divatos frizurák és ötletes sminktrendek. Az Amerikai Arcplasztikai Társaság tavalyi évre vonatkozó jelentése szerint soha nem látott mértékben, 64% százalékkal nőtt az arcplasztikai műtétek és injekciós beavatkozások száma a 30 év alatti nők esetében. Megmutatjuk, mi áll a jelenség hátterében!

hvg.hu Plázs

Felrobbantotta az internetet a Dolce&Gabbana első muszlim kollekciója

A Dolce&Gabbana bejelentette: január folyamán piacra dobja a muszlim vásárlóik igényeire koncentráló első hijab- és abayakollekcióját. A Style.com/Arabia oldalon bemutatott darabokat a márka közel-keleti üzleteiben, illetve Münchenben, Milánóban, Párizsban és Londonban lehet majd megvásárolni.

hvg.hu Plázs

Megtaláltuk minden idők legszomorúbb Instagram-csatornáját

Bármilyen hihetetlenül is hangzik, a Világ vége tényleg létezik: egy falu Nagy-Britanniában, akárcsak a Síró gyerek szigete Floridában, de már egy vödör vérről is sikerült utcát elnevezni.- A szenvedés és szomorúság minden ízében átjárja az életünket, miért pont a földrajz, pontosabban a földrajzi nevek maradnának ki ebből? És különben is, ki mondta, hogy hegységeket és tavakat csak külső tulajdonságaik és felfedezőik alapján lehet elnevezni? Arról nem is beszélve, hogy az utcáknak miért kell örökké híres államférfiak, színésznők, növények, tavak és hegyek nevét viselniük?

hvg.hu Plázs

Rió 2016: kiderült, milyen lesz a Magyar Olimpiai Csapat formaruhája

A Use Unused csapata nyerte a Magyar Olimpiai Bizottság riói olimpiára kiírt formaruha pályázatát. A divattervező trió, Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András kollekciója az olimpikonok és divatszakemberek alkotta zsűri szerint praktikus, fiatalos és változatos darabokból áll. A nyertes uniformisok különlegessége, hogy szakítanak a hagyományos, kizárólag piros-fehér-zöld színkombinációjú, öltönyös-kosztümös vonallal.

hvg.hu Plázs

Itt a nagy lehetőség: ajándékozzon sellőfarkat karácsonyra!

Bizarr? Vicces? Szép? – Nem is olyan könnyű eldönteni, hogy mit gondoljunk elsőre a horgolt sellőtakaróról. Az egészen biztos, hogy különleges és eredeti karácsonyi ajándékötletnek tűnik, ami funkcióját biztosan betölti: ahol magukra tekerik, ott többé nincsenek jéghidegre fagyott lábak.

hvg.hu Plázs

Az idei karácsony igazi díszei: a férfiak

Barba virile decus, et sine barba pecus, vagyis a szakáll díszíti a férfit, anélkül csupasz – tartja a régi latin közmondás. Idén karácsonykor most pedig igazán komolyan vehetjük az antik bölcseletet, és a legújabb divathullámot követve a fa mellett a teremtés koronái saját magukat is feldíszíthetik.

hvg.hu Plázs

Ilyen nincs, és mégis van: itt a csillogó, bacon alakú karácsonyfadísz

Unja a szaloncukrot? Különben is, kinek kell még több felesleges édesség és kalória a karácsonyi időszakban? Valami sokkal egyedibbre vágyik? – Jó hírünk van, az internet sötét bugyraiban találkoztunk egy igazán különleges karácsonyi dekorációs darabbal, a csillámporos bacon karácsonyfadísszel. Bármilyen meglepő, a fára kell akasztani, az ára pedig elég borsos, nagyjából tizenkét és tizennyolc dollár között mozog.

hvg.hu Plázs

Itt az „okos” táska, ami keményen beszól, ha túlköltekezik

Lehet, hogy ideje átgondolni, hogy valóban a gyémánt-e a nők legjobb barátja, mert megérkezett az okos táska, ami egyszerre praktikus kiegészítő és pénzügyi tanácsadó. Három skót művészeti főiskolás hallgató alkotta meg azt a táskát, ami érzékeli, ha tulajdonosa kivette belőle bank- vagy hitelkártyáját. Például a táska ilyenkor megkérdezi, hogy biztosan jó ötlet volt-e a kártyáért nyúlni, tényleg kell-e nekünk az a termék, amit épp készülünk megvásárolni.

hvg.hu Plázs

Budapest ihlette poncsót dobott piacra a Bershka

Budapest nevű poncsót dobott piacra az elsősorban fiatalokat megcélzó spanyol ruhaipari vállalat. A piros, szürke és fehér mintás Bershka felső a legújabb őszi kollekció darabja, ára húsz dollár. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy honnan a név és az ihlet, és azt sem, hogy Magyarországon lehet-e majd kapni a terméket.

hvg.hu Plázs

Kate Winslet kiborult a retusálás és a szépségipar hazugságai miatt

Új mozgalom és divatirányzat van születőben, egyenesen Hollywoodból? Lassan véget ér a szépség és a fiatalság hamis kultusza, ami tönkreteszi a nők önbecsülését? Le a hazug bálványokkal? – A napokban a Disney 19 éves sztárja emelte fel a szavát a durva retusálás miatt, most pedig az Oscar-díjas angol színésznő, Kate Winslet tiltotta meg, hogy utólag manipulálják a képeit.

hvg.hu Plázs

Kiborult a színésznő, mert vékonyabbra retusáták

Zendaya, a Disney 19 éves színésznője kiborult, mert a Modeliste divatmagazin a valósághoz képest sokkal vékonyabbra retusálta fotóit. A fiatal művésznő Faceboook oldalán adott hangot felháborodásának, miután kezébe kerültek a magazin képei. Zendaya bejegyzésében azzal vádolta az újság munkatársait, hogy manipulációjukkal irreális elvárásokat támasztanak a nőkkel szemben és tönkreteszik a nők önbecsülését.

Hercsel Adél Plázs

Amíg a tévékapcsolóhoz ér a kezed - megnéztük a Sztárban sztárt

Levitézlett sztárokat, top celebeket és újonnan felfedezett kedvenceket is felvonultat a TV2 dalestjének harmadik évada, amiben úgynevezett sztárok utánoznak igazi sztárokat. A „mulatási”, a házibuli és a nosztalgia jegyében fogant műsor hiába próbálkozott új szereplőkkel, ezúttal sem okozott meglepetéseket, és a produkciók többsége még mindig ugyanazt a pavlovi reflexet váltotta ki: megragadni a távirányítót, és azonnal továbbkapcsolni.

hvg.hu Plázs

Itt az új trend: így rajzoljon magának bútorokat!

A Londoni Design Hét alkalmából a Faye Toogood elkészítette a rendezvény legelképesztőbb alkotását: átfogalmazva a hagyományos angol szalonokat, szénnel készített rajzaival "berendezett" egyet. A ceruzarajzokkal készült belső és berendezési tárgyak egy elhagyatott vidéki ház hangulatát keltik a látogatókban.

hvg.hu Plázs

Itt az új kirándulós őrület: túrázzon macskával!

Ki mondta, hogy csak kutyával lehet túrázni és kirándulni? Egy új állatvédő mozgalom arra buzdítja a macskatulajdonosokat, hogy feltételezzenek több bátorságot házi kedvencükről, és ne hagyják őket egyedül, ha nyaralni, túrázni vagy kirándulni mennek.

hvg.hu Plázs

Nem fogja elhinni, mi most a legidegesítőbb a neten

Az Instagram utazó Barbie babáján egyesek jól szórakoznak, másokat viszont teljesen kiborít. Nem véletlenül, mert a jelenleg félmillió követővel rendelkező közösségi média csatorna azért jött létre, hogy kifigurázza a közösségi média ellentmondásos és sok esetben nevetséges világát, és rámutasson, mennyire közhelyessé váltunk.

1 2 3 4
Joe Bident a dadogása is elkíséri az elnöki beiktatásra

Joe Bident a dadogása is elkíséri az elnöki beiktatásra

Műtüdővel mentették meg egy koronavírusos kismama életét, 69 nap után került ki az intenzívről

Műtüdővel mentették meg egy koronavírusos kismama életét, 69 nap után került ki az intenzívről

Teljes mellszélességgel a modellváltás mellé állt a debreceni HÖK

Teljes mellszélességgel a modellváltás mellé állt a debreceni HÖK

Kijött egy frissnek mondott videó a három hónapja eltűnt Jack Máról

Kijött egy frissnek mondott videó a három hónapja eltűnt Jack Máról

Teljes mellszélességgel a modellváltás mellé állt a debreceni HÖK

Teljes mellszélességgel a modellváltás mellé állt a debreceni HÖK

Raúl is koronavírusos lett

Raúl is koronavírusos lett

Kiszivárgott képek: ilyen lesz a nagy átalakítás után a Windows 10

Kiszivárgott képek: ilyen lesz a nagy átalakítás után a Windows 10

Kikapott a görögöktől a magyar női vízilabda-válogatott

Kikapott a görögöktől a magyar női vízilabda-válogatott

A címlapról ajánljuk