#egészségügyi salátatörvény

MTI Itthon

Megszavazták az egészségügyi salátatörvényt

Az egészségügyi dolgozók idei béremelését és az új orvosi, szakdolgozói bértáblát is tartalmazza egyebek mellett az a jogszabály, amelyet 261 igen, 34 nem szavazat és 9 tartózkodás mellett fogadott el szerdán az Országgyűlés.

hvg.hu Itthon

Újabb szervezet kap házkutatási jogot

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet emberei a jövőben behatolhatnak a magánlakásokba akár a tulajdonos akarata ellenére is. A hatóság jogköreinek bővítését egy salátatörvénybe rejtették a jogalkotók – írta az Index.

MTI Itthon

Orbánék ráfeküdtek a mellimplantátum-botrány megoldására

Újabb egészségügyi salátatörvényt nyújtott be az Országgyűlésnek a kormány pénteken. A több egészségügyi tárgyú jogszabály módosításában rögzítik az egészségügyi dolgozók idei béremelését, de a gyermekgondozási díj és a táppénz mértékét is meghatározzák, valamint a központi implantátumregiszter felállítását is előírják.

MTI Plázs

Implantátumregisztert hozna létre a kormány

Egyebek mellett az implantátumregiszter létrehozását, a gyermekápolási táppénzre való jogosultság kiterjesztését és a gyógyászati segédeszköz társadalombiztosítás keretében történő rendelhetőségét szabályozná az egészségügyi államtitkárság. A módosításokat tartalmazó törvénytervezet-módosítás már olvasható a kormányzat hivatalos portálján.

MTI Itthon

Utolsó pillanatban töröltek béremelést az egészségügyben

Elfogadta a parlament az újabb egészségügyi salátatörvényt, amely egyebek mellett megteremti az Eurotransplanthoz teljes jogú tagként való csatlakozás jogi alapjait, rendelkezik a gyógyszerhamisítások visszaszorításáról, továbbá lehetővé teszi a járóbeteg-szakellátó intézmények május elsejei átvételét.

hvg.hu Itthon

Fényképes igazolvány is kellhet a TAJ-kártya mellé

A parlamentnek szombaton benyújtott egészségügyi salátatörvény azt is szabályozza, hogy a TAJ-kártya mellett más személyazonosító okmányt is fel kell a jövőben mutatni az orvosi kezelés igénybe vételekor. Ennek célja, hogy ne használhassa több embert ugyanazt a TAJ-kártyát.

MTI Itthon

Újabb egészségügyi salátatörvényt nyújt be a kormány

A kormány legutóbbi ülésén elfogadta az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló előterjesztést, vagyis egy újabb "salátatörvényt", amely többek között megteremti az Eurotransplanthoz teljes jogú tagként való csatlakozás jogi alapjait, valamint a gyógyszerhamisítások visszaszorításáról is rendelkezik. Az előterjesztést Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője várhatóan még szombaton benyújtja az Országgyűlésnek.

MTI Itthon

Átment az egészségügyi salátatörvény

Az Országgyűlés hétfőn megszavazta az újabb egészségügyi salátatörvényt, amelynek legfőbb elemeként rögzítik a dolgozók visszamenőleges, illetve beépülő béremelését, továbbá módosítják a gyógyszerek támogatási rendszerét; egyes régóta támogatott gyógyszerek gyártóit augusztustól plusz fizetési kötelezettség terheli.

MTI Itthon

MSZP: Balog vonja vissza Réthelyi törvényét

Az MSZP azt követeli Balog Zoltán leendő erőforrás minisztertől, hogy első intézkedései között vonja vissza a még elődje, Réthelyi Miklós által benyújtott újabb egészségügyi salátatörvényt, és szerezzen pénzt az egészségügyi dolgozók béremeléséhez - mondta Kökény Mihály, az MSZP Egészségpolitikai Tanácsadó Testületének elnöke vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

MTI Plázs

Tényleg csökken a vérnyomásmérők, mankók támogatása?

Az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat nem tartalmaz a gyógyászati segédeszközök támogatásának módosítására vonatkozó javaslatokat - közölte az egészségügyi államtitkárság szerdán az MTI érdeklődésére.

MTI Plázs

Ilyen lesz az egészségügyisek új bértáblája

Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter pénteken benyújtotta az Országgyűlésnek az újabb egészségügyi salátatörvény javaslatát, amely a dolgozók visszamenőleges, illetve beépülő béremeléséről is rendelkezik.

hvg.hu Itthon

Benyújtották: megemelnék az ingyenes fogászat korhatárát

A nyugdíjkorhatárhoz, azaz 62 évre emelné a kormány az ingyenes teljes körű fogászati ellátáshoz való jogosultságot - többek között ezt tartalmazza az Országgyűlésnek pénteken benyújtott egészségügyi salátatörvény módosítása.

MTI Plázs

Egészségügyi salátatörvény: átalakul a beutalási rend is

Megkezdődhet az egészségügyi rendszer strukturális átalakítása, következő állomásához érkezett a gyógyszertámogatási-rendszer átalakításának többlépcsős folyamata is, az úgynevezett dizájner drogok használatának visszaszorítására pedig hatékonyabb fellépés várható - közölte az egészségügyi államtitkárság szerda este annak kapcsán, hogy a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent az egészségügyi "salátatörvény". Átalakul a beutalási rend is.

hvg.hu Plázs

Háziorvosok kerülhetnek veszélybe

Az egészségügyi salátatörvény praxisjogról szóló passzusa ellehetetleníti a területi ellátási kötelezettség nélküli háziorvosokat – hangzott el az InfoRádióban.

MTI Itthon

Megszavazta a parlament az egészségügyi salátatörvényt

Hétfőn elfogadta az Országgyűlés az újabb egészségügyi "salátatörvényt", így a jövőben a gyógyszerek támogatásánál számítani fog a "beteg-együttműködés", az egészségügyi régiókat hamarosan felváltják a térségek, az új pszichoaktív anyagok, vagyis a tudatmódosító szerek ellenőrzését pedig szigorítják.

MTI Itthon

Megint éjszakázhatnak a képviselők

Az Országgyűlés mai ülésén határozhatja meg a legrászorultabb hiteladósok segítését célzó Nemzeti Eszközkezelő működési feltételeit, emellett dönthet például az új civiltörvényről, illetve a betegek orvosi együttműködésére is alapozó egészségügyi salátatörvényről.

MTI Itthon

Dömping: benyújtották az egészségügyi salátatörvényt is

Benyújtotta a parlamentnek szombaton Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter az újabb egészségügyi "salátatörvényt", vagyis az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot. A tervezet egyik lényegi eleme, hogy májustól az egészségügyi régiót felváltja a térségi rendszer, a gyógyszerek támogatásánál pedig a "beteg-együttműködés" is számítani fog.

Érdekli, hogyan restaurálják Munkácsy műveit? A Műtárgyak Éjszakáján megnézheti

Érdekli, hogyan restaurálják Munkácsy műveit? A Műtárgyak Éjszakáján megnézheti

Elképesztő jelenetek zajlottak a Delta légitársaság járatán az egyik utas miatt

Elképesztő jelenetek zajlottak a Delta légitársaság járatán az egyik utas miatt

Tökéletes algoritmus nincs. De a rettegés mellett van más út is

Tökéletes algoritmus nincs. De a rettegés mellett van más út is

Kórházban marad Eriksen, próbálják megérteni, mi történt vele

Kórházban marad Eriksen, próbálják megérteni, mi történt vele

Újabb Árpád-kori királysírt tártak fel

Újabb Árpád-kori királysírt tártak fel

35 évre adnák koncesszióba a magyar autópályákat

35 évre adnák koncesszióba a magyar autópályákat

RTL: Tiltólistára kerülhetnek a Bridget Jones- és a Harry Potter-filmek is

RTL: Tiltólistára kerülhetnek a Bridget Jones- és a Harry Potter-filmek is

A minősíthetetlen sportszakértők egyenes következményei az elmúlt évtizedek magyar focijának

A minősíthetetlen sportszakértők egyenes következményei az elmúlt évtizedek magyar focijának

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával