#föld órája

MTI Élet+Stílus

A Föld órája előtt és alatt - fotók

A Föld óráját szervező Természetvédelmi Világalap (WWF) minden év márciusának utolsó szombatján, az óraátállítás előtti estén arra kéri a mozgalom támogatóit, hogy egy órára kapcsolják le a felesleges lámpákat és elektromos berendezéseket. A szimbolikus lekapcsolás célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az éghajlatváltozásra, valamint a természeti értékek megőrzésének fontosságára és a fenntartható életmódra. Nézze meg, mi történt a budapesti Duna-parton és Gyöngyösön, a Szent Bertalan-templomnál.

hvg.hu Tech

Ne csodálkozzon, ha szombaton este hirtelen eltűnik sok nagy hirdetés Budapesten

A Föld Órája nevű energiatakarékossági akciót 2008 óta minden március utolsó szombatján rendezi meg a WWF. Tavaly összesen is több ezer felület világítását kapcsolták le a világ 188 országában. A természetvédelmi szervezet Budapest elsötétülésére készül. A Samsung hazai képviselete jelezte, idén is (nem) látható akcióval csatlakoznak a szimbolikus akcióhoz.

MTI Élet+Stílus

Tegnap 18 ezer épület borult sötétbe

Rekordszámú, 188 ország csatlakozott idén a Föld órája akcióhoz, amelyben magánszemélyek, vállalatok és civil szervezetek világszerte hallatták hangjukat vagy tettek konkrét lépéseket a természet megőrzése érdekében - közölte vasárnap az akciót világszerte összehangoló Vadvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete. A világ mintegy 18 ezer épületének és objektumának fényei hunytak ki, és a Föld órája mellett olyan hírességek álltak ki, mint Jared Leto és Andy Murray, de Emmanuel Macron francia elnök is csatlakozott.

MTI Világ

Idén is elsötétült egy órára a világ

Sötétbe borult szombat este a moszkvai Vörös tér és környéke, Párizsban az Eiffel-torony és sok más nevezetes helyszín. A Föld órájában évek óta így hívják fel a figyelmet az energiatakarékosságra.

MTI Világ

Föld órája: sötétben koncerteztek a sydney-i operaházban

Az első híres látványosságok között borult sötétbe a sydney-i operaház és a nevezetes Harbour Bridge szombaton a Föld órájában. A program részeként az operában sötétben adott koncertet a ház szimfonikus zenekara, amely Gustav Holst angol komponista legismertebb művét, A bolygókat adta elő.

MTI Itthon

Pusztaszabolcs lett a Föld Órája Fővárosa

A Fejér megyei Pusztaszabolcs lett a Föld Órája Fővárosa 2014-ben, így a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete ünnepélyesen átadta a címet a város önkormányzatának, a Föld Órájáért kampányoló Tiszta Utak Élő Táj Egyesületnek.

MTI Világ

Elsötétült a világ - fotógaléria

Ausztráliában emberek tízezrei kapcsolták ki háztartásukban a villanyt helyi idő szerint szombat este fél kilenckor egy órára a Természetvédelmi Világalap (WWF) Föld órája elnevezésű kezdeményezésére. Elsötétült a kínai Nagy Fal, valamint Sanghajban a Huangpu folyó menti híres Bund sétány is. Az akcióhoz Budapest is csatlakozott, most először pedig a Kreml is teljesen elsötétül szombat este.

MTI Világ

Sötétbe borult a kínai Nagy Fal

Négy énekes és színész sztár, valamint önkéntesek százai vonultak a kínai Nagy Fal patalingi szakaszához, hogy személyesen is tanúi legyenek, amint a Föld órája akció keretében elsötétülnek a világörökséget megvilágító lámpák - jelentette a kínai online média szombaton, az esti órákban.

MTI Itthon

Ma este teljes sötétség lesz Budapesten

Ma este fél kilenctől fél tízig a világ 152 országának több ezer településén és vállalatánál, sokmillió háztartásban és számos híres épületen kialszanak a fények a Természetvédelmi Világalap (WWF) Föld órája elnevezésű akciója keretében, a klímavédelem és az energiatakarékosság jegyében.

hvg.hu Itthon

Újra elsötétül holnap este egy órára a világ

Idén március 23-án, szombaton rendezik meg a Föld Óráját. Itthon este fél kilenctől az önkéntes résztvevők lekapcsolják egy órára a felesleges világítást, és áramtalanítják azokat az elektromos eszközöket, amelyeket lehet. A kezdeményezéshez több magyar város is csatlakozott.

MTI Világ

Szombaton lesz a Föld órája

A kanadai Vancouvert választotta 66 város közül a szombati Föld órája globális megmozdulás nemzetközi fővárosává az akciót szervező Természetvédelmi Világalap (WWF).

MTI Shake

Óriásgyertyát gyújt a WWF a Föld Órájában

Kiönti az ötméteres óriásgyertyát a Természetvédelmi Világalap magyarországi szervezete: 1397 régi gyertya, illetve gyertyacsonk gyűlt össze A Föld órája eseménysorozat során a március 1. és 17. között zajló gyertyagyűjtő akcióban, így a szervezet korábbi ígéretéhez híven elkészíti a gyertyaóriást, amelyet a március 23-i ünnepségen gyújtanak meg.

hvg.hu Világ

Mókás fogadást kötött egy EU-biztos - videó

Fogadást ajánlott az interneten Janez Potocnik, az EU környezetvédelemért felelős biztosa. Ha nem tud összegyűjteni ezer olyan embert, aki egy hétig nem használja az autóját, akkor egy ezerfős közönség előtt elénekli majd saját szerzeményét.

MTI Tech

Nyíregyháza lett a Föld órájának magyar fővárosa

Globálisan és Magyarországon is rekordrészvétellel zárult a Föld órája mozgalom 2012. évi rendezvénysorozata: a világ 150 országából 6494 város, hazánkból 93 település csatlakozott a nemzetközi szervezetek, élükön a Természetvédelmi Világszövetség (WWF) felhívásához, és kapcsolta ki egy órára az elektromos berendezéseket. Nyíregyháza nyerte a Föld órája fővárosa címet, ahonnan a magyarországi regisztráltak közel harmada csatlakozott a kezdeményezéshez.

1 2
Orbán: Két 14 év alatti koronavírusos gyerek van lélegeztetőgépen

Orbán: Két 14 év alatti koronavírusos gyerek van lélegeztetőgépen

Halálra gázolt a vonat egy embert Ferihegynél

Halálra gázolt a vonat egy embert Ferihegynél

Ken Follett: Putyin jobban tenné, ha elolvasná a következő könyvemet

Ken Follett: Putyin jobban tenné, ha elolvasná a következő könyvemet

Nem szállít Magyarországra az európai Amazon, a kiskereskedelmi különadó lehet az oka

Nem szállít Magyarországra az európai Amazon, a kiskereskedelmi különadó lehet az oka

Az ellenzék szerint Orbán a szülőkre hárítja azt a felelősséget, amit neki kellene vállalnia

Az ellenzék szerint Orbán a szülőkre hárítja azt a felelősséget, amit neki kellene vállalnia

Az aprócsörgetéstől az érintésig: egyre több ország válhat készpénzmentessé

Az aprócsörgetéstől az érintésig: egyre több ország válhat készpénzmentessé

Élete végéig fegyházba kerülhet a férfi, aki megölt két villanyszerelőt

Élete végéig fegyházba kerülhet a férfi, aki megölt két villanyszerelőt

Hatórás sorok a Heathrow-n, volt, hogy a rendőröknek kellett rendet tenniük

Hatórás sorok a Heathrow-n, volt, hogy a rendőröknek kellett rendet tenniük

A címlapról ajánljuk