#felsőoktatási felvételi

hvg.hu Itthon

Jönnek a felvételi ponthatárok, már dübörög a Pont Ott Parti

Este nyolctól hirdetik ki az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, már dübörög a Pont Ott Parti az Infoparkban. Tudta ön, hogy az ELTE után a Debreceni, majd a Szegedi Tudományegyetem a legnépszerűbb intézmény? A legtöbb jelentkező a gazdálkodási és menedzsment szakra szeretne bejutni.

MTI Itthon

Még pár napja van, ha egyetemre akarna menni

Vasárnapig lehet jelentkezni a www.felvi.hu oldalon keresztül a szeptemberben induló alap-, mester- és osztatlan mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre. A diákok összesen öt helyet jelölhetnek meg.

MTI Itthon

74 ezer diák jutott be a felsőoktatásba

Több mint 106 ezren jelentkeztek a felsőoktatásba, közülük csaknem 74 ezren jutottak be. Szakképzésre 6 ezren, alapképzésre 47 ezren, osztatlan képzésre 6 ezren, mesterképzésére több mint 14 ezren nyertek felvételt.

hvg.hu Itthon

Nehéz lesz a bejutás idén az egyetemekre

Nyilvánosságra hozták a 2014-es felvételi jelentkezési adatait. Ezek szerint állami ösztöndíjas képzésre kicsit többen jelentkeztek, mint tavaly, a legnépszerűbb a gazdálkodási és menedzsment alapszak, a legnépszerűbb egyetem pedig az ELTE.

MTI Itthon

Hiába Klinghammer ellenvetései, Szabó Máté kitart saját véleménye mellett

Az ombudsman annak ellenére fenntartja a felsőoktatási felvételi rendszer szabályozásával kapcsolatos megállapításait és ajánlásait, hogy azokkal a felsőoktatásért felelős államtitkár nem ért egyet - olvasható a Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

MTI Karrier

Felvételizők, figyelem! - Szerdáig még van lehetőség módosítani

Jövő szerdáig, július 10-ig módosíthatják - egyetlen alkalommal - a korábban megjelölt szakok sorrendjét a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezők, ugyanaddig nyújthatják be a még hiányzó dokumentumaikat - közölte az Oktatási Hivatal (OH) és az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. pénteken az MTI-vel.

MTI Itthon

Klinghammer hallgatni fog az ombudsmanra fogyatékosügyben

A felsőoktatást szabályozó törvények módosításainál figyelembe veszik az ombudsman idevágó jelentésének megállapításait és igyekeznek egyértelművé, kiszámíthatóvá tenni a fogyatékossággal élő hallgatók kedvezményeinek és mentességeinek körét és azok elbírálási módját - áll Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár levelében, amelyről az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala tájékoztatta csütörtökön.

MTI Itthon

A keresztfélévesek csütörtökig pótolhatják a hiányosságokat

Csütörtökig pótolhatják a februárban induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre jelentkezők azokat a dokumentumaikat, amelyek a jelentkezés benyújtásakor még nem álltak rendelkezésükre, illetve eddig lehet a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét módosítani - közölte az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. kedden.

MTI/hvg.hu Oktatás

Drágább lehet a felsőoktatási felvételi

Egy eljárásban öt felsőoktatási intézménybe lehetne jelentkezni a jövőben, az általános felvételi eljárás esetén pedig a statisztikai adatokat a jelentkezési határidőt követő 50. napig kellene nyilvánosságra hozni - a kormány így módosítaná a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendeletet. A kormany.hu oldalon közzétett javaslatot november 30-ig lehet véleményezni. Ha elfogadják a tervezetet, drágulhat a felvételi eljárás díja.

Polgár Dóra Vélemény

Így szereti meg a magyar a tandíjat

Sokan most szembesülnek azzal, hogy fizetniük kell a választott szakért, és nem kevesen most határozzák el, hogy be sem iratkoznak az egyetemre. Pedig létezik méltányos tandíjrendszer is, amelyik fenntartható felsőoktatást teremt. A szerző Polgár Dóra, a Hallgatói Hálózat volt tagja.

hvg.hu Tech

Felvételi ponthatárok a leggyorsabban a mobilján

Várhatóan este 8 óra környékén jelennek meg a szeptemberben induló felsőoktatási képzések felvételi ponthatárai, amelyről a laptop előtt ülés nélkül is azonnal értesülhetnek a felvételizők, és még az sms-t sem kell megvárni.

eduline.hu Karrier

Több ezer diák szorulhat ki a felsőoktatásból a ponthatáremelés miatt

Több mint négyezer felvételiző továbbtanulási terveit húzhatja keresztbe a ponthatárminimum idei emelése, szeptembertől csak azok tanulhatnak egyetemen vagy főiskolán, akiknek legalább 240 pontjuk van. A szigorítással a diákok mellett a magán- és a vidéki főiskolák is rosszul járnak.

eduline.hu Itthon

Még a megvágott keretszámok sem kaszálták el a Corvinust

Hiába csökkentette 95 százalékkal a gazdasági alapszakok állami ösztöndíjas helyeinek számát a kormány, a Corvinus Egyetem és a Budapesti Gazdasági Főiskola így is felkerült a tíz legnépszerűbb felsőoktatási intézmény listájára. Pedig az üzleti képzéseken – köztük a tavaly több mint tízezer jelentkezőt vonzó gazdálkodási és menedzsment szakon – szeptembertől csak fizetős formában lehet majd tanulni.

MTI Karrier

Ma lejár a határidő a felvételizőknek és érettségizőknek

Ma lejár a felsőoktatási intézményekbe való jelentkezések határideje, e napon a fővárosban két postán meghosszabbított nyitva tartással várják az ügyfeleket. Szintén ezen a napon jár le az érettségire jelentkezés módosított határideje, a diákok a május-júniusi vizsgaidőszakra eddig adhatják be kérelmüket.

1 2
Mary Trump kész nevet változtatni, hogy eltávolodjon Donald Trumptól

Mary Trump kész nevet változtatni, hogy eltávolodjon Donald Trumptól

Nincs több szexjelenet, ha férfi a rendező – ígéri Keira Knightley

Nincs több szexjelenet, ha férfi a rendező – ígéri Keira Knightley

Lazítások jöhetnek Horvátországban, ha nem jelenik meg a brit variáns

Lazítások jöhetnek Horvátországban, ha nem jelenik meg a brit variáns

Leállított több Trump elleni pert az amerikai legfelsőbb bíróság

Leállított több Trump elleni pert az amerikai legfelsőbb bíróság

Ausztriában 200 millió eurót költenek a távoktatásban tanulókra, hogy behozzák a lemaradást

Ausztriában 200 millió eurót költenek a távoktatásban tanulókra, hogy behozzák a lemaradást

Alkoholt is árult a Központ, de ez nem szabályellenes

Alkoholt is árult a Központ, de ez nem szabályellenes

Hiába az ötszázalékos áfa, a lakások nem lesznek olcsóbbak

Hiába az ötszázalékos áfa, a lakások nem lesznek olcsóbbak

Itt a szemüveg, amit -5D és +2D között saját maga állítgathat

Itt a szemüveg, amit -5D és +2D között saját maga állítgathat

A címlapról ajánljuk