Az altamurai kenyér titka
Olaszország nemcsak a pizza és a spagetti hazája, de a kenyereké is. A világ egyik legrégebben működő péksége is itt van, Puglia tartományban, Bari megyében jártunk, az altamurai kenyér nyomába szegődtünk.
Olaszország nemcsak a pizza és a spagetti hazája, de a kenyereké is. A világ egyik legrégebben működő péksége is itt van, Puglia tartományban, Bari megyében jártunk, az altamurai kenyér nyomába szegődtünk.
Kötényhúzás, tésztagyúrás, töltés, pörgetés, kóstolás és sütés – alkalmi szakácsként mutatkozott be Benedek Tibor és Epres Panni. A házaspár egy originális olasz fogást készített.
Ugye, sokan emlékeznek még Barba mamára és Barba papára, akik bámulatosan tudták változtatni az alakjukat? Elég volt egy varázsszó, kis trükk, és már meg is történt a csoda. A kenyértésztának még varázsige sem kell, hogy vekni helyett pompossá, grissinivé, focacciává, pitává változzon.