#forralt bor






Hová menjünk egy kis karácsonyi hangulatért? Bejártuk az adventi vásárokat
 

Hová menjünk egy kis karácsonyi hangulatért? Bejártuk az adventi vásárokat

Lassan itt a karácsony, mi pedig bejártunk néhány adventi vásárt, hogy megnézzük, hol kóstolhatjuk meg a legfinomabb ételeket, hol találjuk a legszebb portékát. Volt, ami csak úgy árasztotta magából a karácsonyi hangulatot, de volt olyan is, amit érdemes jó messzire elkerülni. Íme az idei karácsonyi vásármustra.

Balla I.-Czeglédi F.-Gyimesi Zs.-Németh R.-Vándor É. Balla I.-Czeglédi F.-Gyimesi Zs.-Németh R.-Vándor É.



Pofátlanul drága a Vörösmarty téri karácsonyi vásár
 

Pofátlanul drága a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Az átlagos keresetű magyaroknak szinte luxusnak számít a Vörösmarty téri karácsonyi vásár Budapesten. Már azt is meggondolják sokan, hogy egyenek, igyanak-e valamit az ünnepi forgatagban. Egy pár kesztyűt vagy sapkát pedig inkább a módosabbak engedhetnek meg ott maguknak. Nem csoda, hogy a korzózó tömeg főleg turistákból áll – derül ki a szerdai Magyar Nemzetből.

hvg.hu hvg.hu

Téli napforduló – pogány örömök italai
 

Téli napforduló – pogány örömök italai

Forralt bor, tojáslikőr, grog – sűrűn koccintunk velük karácsony tájékán Ám a ma karácsonyinak tekintett italaink nagy része már akkor is kedvelt téli innivaló volt, amikor a karácsony – mint ünnep – még nem is létezett. Többségüket a téli napfordulóhoz igazodva főzték, fogyasztási szokásaik pedig pogány hagyományokban, leginkább különféle termékenységi rítusokban gyökereznek.

Molnár Andor Molnár Andor

Jégvirágtól borvirágig
 

Jégvirágtól borvirágig

Immár negyedik alkalommal a Monori Borút Egyesület jegyzi az új esztendő első, egésznapos boros rendezvényét. A Jégvirágtól borvirágig program keretében január 11-én megnyílnak a strázsahegyi pincék, forralt borral, jó falatokkal várva az érdeklődőket.

hvg.hu hvg.hu


Hatásos hatos – téli fűszertár
 

Hatásos hatos – téli fűszertár

Sokakat meglepett, hogy november végére tényleg november lett, és beköszöntött a tél. Most már hivatalosan is. Hiszen december elseje a meteorológiai tél kezdete. Ilyenkor nem csak kabátot váltunk.

Molnár Andor Molnár Andor


Sokan isszák, kevesen tudják: ez van a forralt borban
 

Sokan isszák, kevesen tudják: ez van a forralt borban

A forralt bor legfontosabb összetevője továbbra is maga a bor, de azért van még egy-két érdekesség azzal kapcsolatban, mi is van a következő hetek kedvenc italában. Egy kis mindennapi kémia következik, a végén pár remek (féltudományos) ürüggyel, amit felhasználhat, ha meg kell indokolnia, miért is kell már megint egy kis forralt bort innia.

hvg.hu hvg.hu

Jégvirágtól borvirágig
 

Jégvirágtól borvirágig

Eshet, fújhat, fagyhat, a monori Strázsahegyen kinyílnak a pinceajtók e hét szombatján. Különben is,a forralt bor mindentől megvéd, s akad hozzá jó falat is bőven.

hvg.hu hvg.hu

Hideg esték – forró italok
 

Hideg esték – forró italok

A két ünnep között sokan hódolnak a síelés örömeinek. Mások „no sport” alapon a jól befűtött hüttében bámulják a kandallóban lobogó lángokat, de még többen vannak, akiknek éppen elég csak a tél ahhoz, hogy esténként forró italokat szürcsölgessenek.

Vétek György Vétek György

Hogyan készítsünk tökéletes forralt bort?
 

Hogyan készítsünk tökéletes forralt bort?

A tél elengedhetetlen itala a forralt bor, amelyet a karácsonyi vásárokban borsos áron és elég silány minőségben szoktak árulni, így sokan inkább elkészítik maguknak otthon. De hogyan készítsük el a legtökéletesebb forralt bort? Az Otthon, édes blog ennek járt utána.

hvg.hu hvg.hu