#járási rendszer

MTI Itthon

Navracsics: lehet még hét járás Budapesten

A járások létrejöttével a jövőben más karakterű polgármesteri és megyei közgyűlési elnöki munkára lesz szükség Navracsics Tibor szerint. A közigazgatási és igazságügyi miniszter a Közszolgálat című lap csütörtökön megjelenő számában elképzelhetőnek nevezte, hogy minisztériuma egy idő után megállapodjon a kerületi polgármesterekkel arról, hogy mégis az eredetileg tervezett hét járási központ legyen Budapesten.

Kovács Áron - M. László Ferenc Itthon

Orbánt bosszantja a csörtéket kerülő Navracsics

Rendszerint hideg távolságtartással figyelte azokat a kormányzati döntéseket a miniszterelnök helyettese, melyekkel nem értett egyet. Bár különvéleményéről tudtak a pártban és a kormányban, a hvg.hu-nak fideszes politikusok azt mondták, Navracsics kerülte a belső vitákat, amit Orbán nem mindig vett jó néven. Minisztériumától két év alatt számos hatáskört vontak el, az utóbbi napokban pedig arról cikkezett a sajtó, hogy a Külügyminisztérium élére "száműzhetik". Kérdés, hogy van-e még elég ereje nemet mondani a kormányfőnek, ha a felkérés valóban megtörténik.

MTI Itthon

Navracsics: jól vette az akadályokat a járási rendszer

Jól vette az első napok akadályait a január 1-jén létrejött járási rendszer - jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

hvg.hu Itthon

Máris lemondott egy járási vezető

Még el sem kezdte a munkát, máris lemondott posztjáról a mohácsi járás frissen kinevezett vezetője, Kovács Mirella, Mohács korábbi jegyzője - közölte a bama.hu Baranya megyei hírportál.

MTI Itthon

Három település nem csatlakozott a járási rendszerhez

Három település, Szeged, Ercsi és Dömös kivételével országszerte mindenhol sikerült megállapodni a működésüket 2013. január 1-jén megkezdő járási hivatalok létrejöttéről - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM).

MTI Itthon

Szeged nem írta alá a járásokról a megállapodást

A megye érintett települései közül egyedül Szeged nem írta alá a járási kormányhivatal kialakításával kapcsolatos megállapodást - közölte B. Nagy László Csongrád megyei kormánymegbízott szerdán a Tisza-parti városban.

MTI Itthon

Csömör nem írta alá a járási megállapodást

A csömöri képviselő-testület döntése alapján a nagyközség polgármestere nem írta alá csütörtökön a leendő járási székhelyen, Gödöllőn a járás kialakításáról szóló megállapodást, mert az "új felállás" ellenkezik a csömöriek érdekeivel - tudatta közleményében a nagyközség önkormányzata pénteken az MTI-vel.

MTI Itthon

Navracsics: "Most jön a munka dandárja"

A járási rendszer kialakítása már jól áll, a személyzeti kérdésekben viszont még most jön a munka dandrája Navracsics Tibor szerint. Jelenleg is zajlik a járási hivatalvezetők kiválasztása.

hvg.hu Itthon

Benyújtották a javaslatot: így működne az új járási rendszer

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter ma benyújtotta a járások kialakításával összefüggő törvényjavaslat-csomagot, amely közel száz - köztük a fővárosi és megyei kormányhivatalok kialakításával és területi integrációval összefüggő - törvény módosítását tartalmazza - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM). A tervezet részletezi mindazon, törvényben rögzített hatásköröket is, amelyek a járási hivatalokhoz kerülnek.

MTI Itthon

Megyét vált Balatonvilágos

A Veszprém Megyei Közgyűlés elfogadja, hogy Balatonvilágos megyét váltson és Somogyhoz kerüljön - közölte a csütörtökön hozott döntésről Magasi Anikó sajtószóvivő.

MTI / hvg.hu Itthon

MN: több járás lesz a tervezettnél

Az eredetileg tervezett 168-nál legalább öttel több járás szerepel majd az átdolgozott törvénymódosításban - közölte az információt a Magyar Nemzet szerdán.

M. László Ferenc Itthon

Navracsics verheti le a fideszes polgármesterek szabadságharcát

A főpolgármesterrel és a Belügyminisztériummal folytatott tavalyi vita újjáéledésétől tartanak a járási beosztás ellen küzdő fideszes kerületi polgármesterek Budapesten. A jogköreiket, irodáikat féltő kerületvezetőket a közigazgatási tárca azzal nyugtatja, hogy fel sem merült az okmányirodák bezárása, sőt, a minisztérium a feladatmegosztásról is egyezkedne. Míg a tárca 7, a polgármesterek 23 járást szeretnének a fővárosban: az önkormányzati lobbi az összeférhetetlenség miatt gyarapítaná a hivatalok számát, hogy biztosítsa a menekülőutat 2014 után. Egyelőre a KIM áll győzelemre a vitában.

hvg.hu Itthon

Már a menekülőutat keresik a 2014-ben kibukó fideszesek

Körvonalazódik a második Orbán-kormány által szorgalmazott államigazgatási reform utolsó szakasza: a kormányhivatalnokok felügyelete alatt működő járások szinte az összes feladatot elvonnák a városoktól, falvaktól, amelyek az iskoláikat és kórházaikat is elveszítik. A központosítás jelentős forráselvonással járhat, ami bosszantja ugyan a vidéki fideszes politikusokat, ám többen abban reménykednek, hogy a parlamenti létszám megfelezése után az új hivatalokban építhetik majd karrierjüket.

M. László Ferenc Itthon

Fideszes lobbik rajzolják át az ország térképét

Össztűz alá vették Navracsics Tibort a Fidesz-frakcióban a polgármesterek, mert elégedetlenek a közigazgatási reformmal, a 175 járás határainak meghúzásával. Míg ellenzékben „falurombolást” emlegetve élesen támadtak mindenféle változást, mára a Fidesz vezetői is belátták, ésszerűtlen 3200 hivatalt fenntartani, az átalakításról azonban a kormányban sincs egyetértés.

hvg.hu Itthon

Origo: átírathatják Navracsics terveit a kerületi polgármesterek

Felülkerekedhetnek a közigazgatási tárca járások számával kapcsolatos elképzelésein az egymással szövetkező budapesti polgármesterek - írja az Origo. A kormánypárti frakcióban közben arról is csaták dúlnak, hogy a parlamentből 2014-től kiszoruló képviselők megkapják-e a jövő januártól felálló hivatalok vezetését "érdemeik elismeréseként".

MTI Itthon

Pénteken benyújtják a járásokról szóló törvényeket

A tervek szerint péntekig az Országgyűlés elé kerül a 2013. január 1-jén létrejövő járások kialakításával összefüggő első törvényjavaslat-csomag, amely várhatóan több mint nyolcvan jogszabály módosítását tartalmazza majd - közölte a területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár egy keddi sajtóbeszélgetésen.

1 2
Ötödével több magyar választja a magánműtőket

Ötödével több magyar választja a magánműtőket

Hogyan csökkenthető az építőipar ökológiai lábnyoma?

Hogyan csökkenthető az építőipar ökológiai lábnyoma?

Pálinkás József: Csak megegyezéses, őszinte politizálással érhető el változás

Pálinkás József: Csak megegyezéses, őszinte politizálással érhető el változás

Beültek a sorfőr mellé, majd kiszálltak a pénzével

Beültek a sorfőr mellé, majd kiszálltak a pénzével

Közösen kérik az ellenzéki pártok, hogy ne kelljen regisztrálni az oltásra

Közösen kérik az ellenzéki pártok, hogy ne kelljen regisztrálni az oltásra

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 3. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 3. rész

Országos akcióban segítik a szegénységben élők regisztrációját az oltásra

Országos akcióban segítik a szegénységben élők regisztrációját az oltásra

14 év után felkereste megmentőjét egy debreceni lány, akit négyévesen kihoztak egy lakástűzből

14 év után felkereste megmentőjét egy debreceni lány, akit négyévesen kihoztak egy lakástűzből

A címlapról ajánljuk