Vörösben a nyár
Tévedés azt gondolni, hogy a nyár kizárólag a könnyed fehérborokról, rozékról és sillerekről szólhat. A vörösek között is találhatunk az évszakhoz illő borokat. Például a kadarkát.
Tévedés azt gondolni, hogy a nyár kizárólag a könnyed fehérborokról, rozékról és sillerekről szólhat. A vörösek között is találhatunk az évszakhoz illő borokat. Például a kadarkát.
„A Szekszárdi kifejezetten nőbor, éspedig leginkább huszonhét-huszonnyolc éves asszonyhoz hasonítanám, erejének és szépségének teljességében…”- írja Hamvas Béla A bor filozófiája című művében. Hogy mennyire szerethetőek a szekszárdi borok, arról ki-ki meggyőződhet május 23-án a borvidék budapesti bemutatóján.
Kész van, megvan, zárva van. Addig is, míg sorsára vár a budai Rác fürdő, egyetlen estére megnyítja kapuit, és megmutatja, hogy elfér benne az egész Kárpát-medence. Legalábbis poharanként.
Grőber Jenő 1912-ben írta le először a híres bikavér „receptjét”. Persze jóval korábban is készült vegyes szürettel bikavérhez hasonló vörösbor Egerben és Szekszárdon, de a tiszta forrást az egri nagybirtokos gazda hozta létre.