#mesterségek


A pék legyen csak tisztességes, vagy a kenyér is legyen jó?
 

A pék legyen csak tisztességes, vagy a kenyér is legyen jó?

Magyarországon már-már legendás a szakmunkás munka rossz minősége, legyen szó asztalosról vagy pékről. De miért nincs a kétkezi mesterségnek becsülete? A Mistinguett nevű blog Franciaországban élő szerzője megpróbálja megfejteni a rejtélyt. Kicsit Demján Sándor is besegít.

life-style.hu life-style.hu


Kihalás fenyegeti az olasz pékeket
 

Kihalás fenyegeti az olasz pékeket

Kihalás fenyegeti az olasz pékeket, fodrászokat és kőfaragókat. Összesen hatvannyolc mesterség marad utánpótlás nélkül, miközben a fiatalkori munkanélküliség Olaszországban az egyik legmagasabb - állítják a Confartigianato kézműipari szövetség adatai

MTI MTI