szerző:
hvg.hu/ T. S.
Tetszett a cikk?

Egy technikai újítás a jövőben még egyszerűbbé teszi azoknak az életét, illetve vágyaik tárgyát a lehető leggyorsabban házhoz szállítja,akik az Egyesült Arab Emírségek legismertebb városában, Dubaiban pizzát kívánnak rendelni.

Az elmés kis szerkezetet egy pizzás dobozt formázó hűtőmágnesbe építették be, amelyen az olasz pizzéria, a Red Tomato Pizza Restaurant (Piros Paradicsom Pizza Étterem) logója van. Ha megéhezik a törzsvendég vagy VIP-vendég, nem kell mást tennie, mint felnyitni a kis pizzás dobozt és megnyomni a belsejében nagyon gusztusosan ábrázolt pizzán elhelyezett gombot. Ez egy paradicsom rajzolata, amire az iránynyíl alatt a Sürgető éhség – Push for hunger – felírás külön felhívja a figyelmet. Dubai autentikus olasz éttermében egyébként más eredeti itáliai ételek is készülnek, mivel világlátott séfje, Andrea Capoccia a dél-olaszországi Squinzano városából származik.

A technikai újdonságot, amelyet a minap  „üzemeltek be. a TBWA Raad kreatív teamje fejlesztette ki, elsősorban a pizza házhoz rendelésének-szállításának kényelmi szempontjai miatt. Persze kellettek hozzá a 21. századi kommunikáció, kapcsolattartás vívmányai. Tulajdonképpen a hűtőmágnesben elhelyezett gomb megnyomása egy bluetooth kapcsolatot hoz létre a pizzéria smartphone-jával, amelyre üzenetet küld a Red Tomato Pizza Restaurant ügyfélszolgálatának.

Egy program azonosítja a küldőt és a kedvenc pizzaféleséget, s máris megtörténhet a rendelés feladása a konyhának. Ezek után már csak a pizzafutár gyorsaságán múlik, hogy mikor ér a házhoz az arabok által is nagyon kedvelt olasz finomság, ami Dubaiban is kemencében sül és tökéletesen olyan, mintha Itáliában készült volna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elkapta a koronavírust a maszkviselést elutasító mexikói elnök, Lopez Obrador

Elkapta a koronavírust a maszkviselést elutasító mexikói elnök, Lopez Obrador

Hatásos a koronavírus új mutációi ellen a Moderna oltóanyaga

Hatásos a koronavírus új mutációi ellen a Moderna oltóanyaga

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát