szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A nagy meleg ellenére délutánra több ezren gyűltek össze a nagyszínpadnál a Sziget fesztivál vasárnapi mínusz kettedik napján a magyar dal napján: a déltől egymást követő fellépők minikoncertjei nagy sikerrel zajlanak.

A koncertfolyamot délben a Smile indította, két számot - Tölcsért csinálok a kezemből, Nem vagyok én apáca - Zalatnay Sarolta énekelt el a bulicsapattal.

"Korábban sokszor szerepeltem a Sziget fesztivál táncdalfesztiválos helyszínén, most először léptem a nagyszínpadra, ami hatalmas élmény volt. A legnagyobb déli forróságban rengetegen őrjöngtek és csápoltak, amit nem hittem volna " - mondta Zalatnay Sarolta az MTI-nek fellépése után. "A sok félplaybackes fellépés után igazi felüdülés volt számomra ismét nagyzenekarral játszani. Dolgozom egy új CD-n, amelyet a tervek szerint Cserháti Zsuzsa egykori csapatával fogok rögzíteni" - fogalmazott az énekesnő.

Tizenhárom órától Török Ádám és a Mini, a Belmondo, a Ladánybene 27, a Péterfy Bori & Love Band, majd a nyolcvanas évek underground színterének szereplői, az URH, az Európa Kiadó, a Sziámi és Bárdos-Deák Ági következett egy-egy számmal. A következő blokkban a Kistehén, a Neoton Família, a Pál Utcai Fiúk, a Pa-Dö-Dö, a Republic, a Dolly Roll, valamint a nap műsorvezető feladatait is ellátó Novák Péter új formációja, az 1 pont 1 játszott.

A hip-hopos, rapes részben az Animal Cannibals, a Sub Bass Monster, Fluor, a Hősök, az Akkezdet Phiai és a Punnany Massif egy-egy számát óriási ovációval fogadta az egyre gyarapodó közönség. Ezt követően újra a rocké lett a főszerep: színpadra lépett a Karthago (Barátok nélkül, Requiem), a Takács Tamás Dirty Blues Band (Pocsolyába léptem), Balázs Fecó egyveleget adott elő slágereiből, és két számot akusztikusan a Magna Cum Laude is eljátszott.

"Igyekeztem úgy válogatni, hogy az ’őskortól’, vagyis a Neotontól a Tauruson és a Korálon át egészen napjainkig előadjam legfontosabb dalaimat. Négy éve is játszottam a Szigeten az első magyar dal napján, akkor a Korállal. Mindig szívesen lépek fel ezen a rendezvényen" - mondta Balázs Fecó az MTI-nek.
Tizenhét órától nagy magyar rockslágerek hangzanak el mások mellett Rudán Joe, Keresztes Ildikó, Somló Tamás, Frenreisz Károly, Ganxsta Zolee, Hobo és a Tátrai Band előadásában. Este több olyan produkció is lesz majd a magyar dal napján a Sziget fesztivál nagyszínpadán, amely több előadó közös előadásában hangzik el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tippelje meg, hány éves tejes zacskót találtunk épen

Tippelje meg, hány éves tejes zacskót találtunk épen

Egy férfi, két nő, egy fotó, egy mém – nincs új a nap alatt

Egy férfi, két nő, egy fotó, egy mém – nincs új a nap alatt

Szex és Budapest: alap lett az álszentség a NER-ben

Szex és Budapest: alap lett az álszentség a NER-ben