szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Még nem írták alá a szerődést Fábry Sándorral a köztévénél, állítja Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap. Az MTVA a Vasárnapi Blikk cikkére reagált, mely szerint 2015-ben 440 millió fizethetnek ki Fábry cégének a gyengén teljesítő műsoráért. Az MTVA viszont azt nem cáfolta, hogy Fábry műsora eddig 1,3 milliárdba került.

Még egy évvel meghosszabbítják a szerződést a humorista műsorgyártó cégével, a Trisó Produkciós Kft.-vel, amiért 440 milliót kap – írta a Vasárnapi Blikk. Az MTVA viszont cáfol, a köztévé vagyonkezelője szerint nincs még szerződés.

A megállapodás tényét vasárnap este cáfolta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). „A Vasárnapi Blikk valótlanul közölte, hogy az MTVA már a 2015-ös esztendőre is leszerződött Fábry showműsort gyártó Trisó Produkciós Kft.-vel. A valóság ezzel szemben az, hogy a szerződés eddig nem került meghosszabbításra, mivel a MTVA-ban csak a következő időszak műsorstruktúra-tervezésekor születik döntés arról, hogy folytatódik-e a műsor, és ha igen, akkor annak milyen feltételei lesznek” – írta közleményében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap. Az MTVA leszögezte: jogi lépéseket kezdeményez az ügyben.

©

A lap állítja, birtokába jutott az a szerződés, amelyet Fábryval kötött az M1-ért is felelős MTVA még azelőtt, hogy 2012-ben visszatért volna a köztévé képernyőjére. Ebben az áll, hogy évente húsz adást kell szállítania, amelyért adásonként 22 millió forint plusz áfa összeget kap a cége. A lap szerint 2014 végéig Fábry műsora 1,3 milliárd forintjába került az adófizetőknek. A Blikk megjegyzi, 2014 első felében a teljes lakosság körében csak egyszer ért el 604 ezres nézőszámot, átlagosan csak 400 ezren voltak kíváncsiak rá, a legrosszabb nézettsége pedig májusban volt: 302 ezren nézték az egykor jobb napokat látott humoristát, akit az RTL-en időnként 1,3 millióan is néztek korábban.

Bár az összeget nem cáfolja, de az MTVA szerint a szerződés felfedezése nem „bennfentes” információ, ugyanis az Alap szerint a Trisó Produkciós Kft.-vel kötött szerződés „mindenki számára elérhető az MTVA honlapján”.

Késő este a Blikk válaszolt az MTVA reakciójára, a szerkesztőség közleményében ez áll: "Visszautasítjuk, hogy az MTVA hazugsággal vádolja szerkesztőségünket, egyúttal felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy cikkünkben nem megkötött szerződésről, hanem esetleges szerződéshosszabbításról írtunk. Sajnálatos, hogy az MTVA akkor nem mutatott hajlandóságot a reagálásra, amikor a cikk megjelenése előtt több ízben arról kérdeztük: az eddig a show-ra költött több mint egymilliárd után kívánják-e további több százmillió adóforinttal finanszírozni Fábry Sándor műsorát."

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Megvan Baló György temetésének időpontja

Megvan Baló György temetésének időpontja

Egy utas takarított fel a Kökin, mert már nem bírta elviselni a látványt

Egy utas takarított fel a Kökin, mert már nem bírta elviselni a látványt

Meghalt a legendás kém, aki elfogta Adolf Eichmannt

Meghalt a legendás kém, aki elfogta Adolf Eichmannt

A TV2 Ázsiába küldi Demcsák Zsuzsát

A TV2 Ázsiába küldi Demcsák Zsuzsát

Rendetlenkedik az Apple az iPhone-okon? Panasz nyújtott be a Kaspersky

Rendetlenkedik az Apple az iPhone-okon? Panasz nyújtott be a Kaspersky

Németh Szilárd elárulta a magyar gasztronómiát, és vétett egy helyesírási hibát

Németh Szilárd elárulta a magyar gasztronómiát, és vétett egy helyesírási hibát