szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Bocuse d’Or eddigi nyertesei és az idei versenyzők, köztük több tucatnyi Michelin–csillagos séf vacsorázott a Costes Downtown étteremben.

Magyarország legfrissebb Michelin-csillagot kapott étterme adta a díszvacsorát a Bocuse d’Or Europe Budapesten rendezett versenye alkalmából. A meghívottak közt ott voltak a verseny eddigi nyertesei, valamit az idei verseny résztvevői és a zsűri, tulajdonképpen a nemzetközi kulinária legjobbjai, hogy csak néhány nevet említsünk: Serge Vieira, Rasmus Kofoed, Régis Marcon, Patrik Jaros, Léa Linster, Jonas Lundgren, Philip Tessier vagy Gert Jan Raven.

Ekkora Michelin-dömpinget ritkán lehet látni egy helyen. Ez olyasmi a gasztronómia szerelmeseinek, mintha a zene világában együtt vacsorázna Bono, Mick Jagger, Madonna, Eminem, Rihanna, Paul McCartney és még egy csomó hasonló kaliberű sztár.

A vacsora menüjét közösen állították össze és készítették el a két Costes étterem Michelin-csillagos séfjei, így Palágyi Eszter, Tiago Sabarigo és Miguel Vieira nemcsak tanúi lehettek az estének, hanem ünnepelt főszereplőkké is váltak.

A desszertek elkészítésében természetesen a két étterem cukrászai is kivették a részüket, Nekik szintén volt okuk örömre, ugyanis Mártha Róbert, a Ráday utcai Costes főcukrásza és partnere nyerte – a vacsorát megelőző napon zajló – hazai cukrászversenyt, míg a Downtown főcukrásza, Maczák Anna ugyanebben versenyben a harmadik helyet szerezte meg.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!