szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az újranyitott pécsi állatkert két cápája közül az egyiket már nem is láthatták a látogatók az első hétvégén. Egyelőre nem tudni, miért pusztult el – írja a bama.hu.

Az átépítés után múlt héten nyitották meg újra a pécsi állatkertet. Az első hétvégén nagyon sokan voltak, a lap is sok pozitív visszajelzést kapott az olvasóktól, többen kifogásolták ugyanakkor, hogy nem láthattak barnamedvét és vörös pandát.

Papp Zsuzsanna, a Pécsi Állatkert gyűjteményvezetője elmondta: ennek az az oka, hogy későn találtak megfelelő, „elhozható” barnamedvét, az engedélyezési folyamat pedig hosszadalmas, ezért nincs még itt. Vörös pandát pedig kizárólag az Európai Állatkertek Szövetsége tagjaként kaphatnak, az újbóli tagfelvételi eljárás már folyamatban van – tette hozzá.

Megkérdezte a lap azt is, mi történt a két pécsi cápa közül az egyikkel, mert azt már hétvégén sem lehetett látni. A válasz az volt, hogy a zebracápa a hétvégén elpusztult, a történtek vizsgálata folyamatban van.

A polgármesteri kabinetirodán rákérdeztek arra is, ki és mikor váltja majd a mostani vezetőt, Szatyor Miklóst. Közölték: az állatkert ügyvezetőjének megbízatása május 31-én lejár, és a Páva Zsolt polgármesterrel való egyeztetéseken előzetes megállapodás született arról, hogy a társaságnál fennálló határozatlan idejű munkaviszonyát is megszüntetik közös megegyezéssel, ugyanezen időponttal.

Az állatkert élére ideiglenesen Borbás Károly érkezik majd a Biokom NKft.-től, aki külön díjazás nélkül látja majd el feladatait december végéig. A társaságnak később új vezetője lesz – jelezték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyolcvanezer forintot kapnak a hétvégén is oltó orvosok

Nyolcvanezer forintot kapnak a hétvégén is oltó orvosok

Nagy a bizonytalanság a trianoni menekültek pontos száma körül

Nagy a bizonytalanság a trianoni menekültek pontos száma körül

Mitől és mennyire lehet ma okos egy otthon? Kipróbáltuk a Xiaomi rendszerét

Mitől és mennyire lehet ma okos egy otthon? Kipróbáltuk a Xiaomi rendszerét