szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Időről-időre fellángol a vita a szoptatás körül, hogy az édesanyáknak egyáltalán illik-e nyilvános helyen szoptatniuk. Egy friss, esküvőn készült szoptatós fotót is ennek fényében kapott fel az internet.

Megosztó téma ma a szoptatás, és mint a HVG.hu számos cikkével kapcsolatban is kiderült, nem lehet elég hangsúlyt fektetni a szabad, korlátok nélküli szoptatás fontosságának hangsúlyozására, és arra, hogy a szoptatás miatt ne lehessen megalázni az édesanyákat.

Nem véletlenül küzdenek ma nők ezrei mind Magyarországon, mind világszerte azért, hogy bebizonyítsák: a világ legtermészetesebb dolga egy csecsemőt kulturáltan, az ésszerűség határain belül, szinte bárhol és bármikor szoptatni. A maga módján sok édesanya igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy nem szabadna egy nyilvános helyen szoptató nőt megvető pillantásokkal, beszólásokkal illetni, vagy épp tilalmakkal korlátozni.

Christina Torino-Benton a templomi esküvője közepén állt neki megetetni kilenc hónapos kislányát, Gemmát. A kismama különleges, felbecsülhetetlen élményként írta le azt a pillanatot, amikor egyszerre lehetett édesanya és menyasszony is. Az anyuka azt is hozzátette, hogy büszke magára, és gyermekére – derült ki a Breastfeeding Mama Talk nevű Facebook-oldalra posztolt kép alatti szövegből.

Anya vagyok, szoptatok, micsoda botrány!

Egyszer sem éreztem természetellenesnek vagy kínosnak, hogy táplálom a gyermekemet, a Mc Donald'snak se legyen az.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Egyre népszerűbb az Edge böngésző, de vannak ennek árnyoldalai is

Egyre népszerűbb az Edge böngésző, de vannak ennek árnyoldalai is

Magyarországnak 14 ezer milliárd forint uniós támogatás jutna, ha Orbán nem blokkolná a megegyezést

Magyarországnak 14 ezer milliárd forint uniós támogatás jutna, ha Orbán nem blokkolná a megegyezést