szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aki igazán bevállalós, annak se nagyon ajánljuk, hogy harminc akárhány fokos dög melegben vodkázásra adja a fejét, mert azt pont a feje bánja majd nagyon. De sok jéggel egy laza koktél, jöhet. Akár jártunkban-keltünkben. Pláne álcázva.

Kaptunk mutatóba három őrült sreet foodos kreációt, amivel állítólag már a Balaton Soundon is viríthattak sokan. Pár cent vodka azért van bennük. Álcázás kürtőskaláccsal, popcornos és sült krumplis göngyöleggel. Tuti, hogy a fesztiválszezonban bárhol felbukkanhatnak.

Kürtőskalácsba bújtatott fahéjás-áfonyás longdrink

 

redlemon
  • 4 cl Finlandia cranberry vodka
  • 2 cl fahéj szirup
  • 1 cl frissen facsart alma leve
  • 1 cl friss citrom leve

Díszítéshez: jégkocka és áfonyaszemek

A kürtőskalácsba bújtatott longdrinkes pohárba előbb a frissen kinyomott citromlé kerül, aztán a többi hozzávaló jól összekeverve. S ezúttal a jégkockák a tetejére.

 

Popcornos grapefruitos mámor

redlemon
  • 4 cl Finlandia grapefruit vodka
  • 1 cl passion szirup
  • 1 cl limelé
  • 3 cl almalé

Díszítéshez: popcorn és erdei gyümölcsök

Az alkotókat előbb shakerben jéggel összekeverik, majd a popcornos pohárba töltik. A tetején pattogatott kukorica, erdei gyümölcsök.

 

redlemon

Lime-os „sült krumpli”

  • 4 cl Finlandia lime vodka
  • fél lime leve
  • eperpüré

Díszítéshez: eper, lime gerezd

Az alkotókat shakerben jéggel összerázzák és a pohárral kibélelt sült krumplis dobozba töltik. A tetején eperszemek, lime gerezd.

 

 

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!