szerző:
hvg.hu

Az Igazgyöngy Alapítvány vezetője korábban már bejelentette, hogy Bayer Zsolt kitüntetése miatt ő is lemond a lovagkeresztjéről és árverésre bocsátja azt. A kormány tanoda-támogatási döntése miatt most az is kiderült, mire fordítja a bevételt.

A kitüntetés visszaadásáról korábban levélben értesítette Áder Jánost, s egyben jelezte, hogy magát a keresztet aukcióra szeretné bocsátani, valamilyen alapjogi támogatásra.

Nem az Igazgyöngyre akarta fordítani, hanem valami globálisabb célra. „Most azonban az élet mégis úgy hozta, hogy ezt kell tennem” – írta Facebook-oldalán Ritók Nóra.

„Mivel sok más működő tanodához hasonlóan a mi pályázatunkat is elutasította az EMMI, a tanoda fenntartásához kell, hogy gyűjtsek. Az öt éve működő Toldi Tanodához, ahol eredményesen, innovatív módszerekkel, önkéntes egyetemistákkal és négy munkaviszonyban alkalmazott fejlesztő pedagógussal dolgozunk. Módszereiket sokfelé veszik át tanodák, civil szervezetek. A tanodáról írt blogot itt is rendszeresen megosztom. Az a rendszer, amit kidolgoztak, az alapítvány stratégiájába épülve sikeresen veszi fel a harcot az esélytelenség ellen.”

©

Mint írja, most államon kívüli pályázati lehetőséget kell keresnie a továbbműködésre, de addig is időt kell nyernie. „Ezért úgy döntöttem, az Igazgyöngy Toldi Tanodájának fenntartására szervezem meg a lovagkeresztem online árverését.”

Ez nem hagyományos értelemben vett licit lesz, hanem Ritók Nóra úgynevezett lovagjegyeket készít, amelyek emléklapjai lesznek az egész gyűjtésnek, és amit névre szólóan elküld mindenkinek, aki bármilyen kis összeggel támogatja a tanodánkat. Aki pedig a legtöbbet ajánlja fel, az megkapja majd az eredeti Lovagkeresztet.

Mint írja, „újabb területet kell átvennünk az államtól, támogatás nélkül”.

Bővebben az akcióról itt tájékozódhat.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az utolsó pillanatban is vakvágányra jutottak a Brexit-tárgyalások

Az utolsó pillanatban is vakvágányra jutottak a Brexit-tárgyalások

A Momentum már a Monarchia sikertörténetét próbálja felidézni

A Momentum már a Monarchia sikertörténetét próbálja felidézni

Szolnokra jön Peter Greenaway

Szolnokra jön Peter Greenaway

Az LMP-n poénkodik Ungár Péter

Az LMP-n poénkodik Ungár Péter

Ceglédi: Megjött Puzsér, az összefogósdit elvitte a cica?

Ceglédi: Megjött Puzsér, az összefogósdit elvitte a cica?

Köszöni, még marad az indián nyár

Köszöni, még marad az indián nyár