szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

30 kiló csirkehús, 12 kiló krumpli, 12 kiló zöldség, 30 pita, 5 liter tzatziki – a tervek szerint ennyi hozzávalóból készít rekordméretű gyrostálat szombaton egy pécsi vendéglátóhely tulajdonosa. Húsz éhes sportoló tünteti majd el az ételt, amelynek árát az egyik helyi állatmenhelynek ajánlják fel – írja a bama.hu.

A tervek szerint legalább harminckilós lesz a pécsi gyrostál, és ezzel a súllyal magyar rekordot állítanának fel hétvégén.

Az egyik pécsi vendéglátóhely tulajdonosa, Mészáros Csaba érdemérmes mesterszakács, de ő gyrosbüfét működtetve érzi magát teljesnek. A rekordkísérletet ő jegyzi – derül ki a cikkből.

Szombat délelőtt húsz nagyon éhes pécsi sportember falja fel harminc perc alatt a gyrostálat, amihez tekintélyes bevásárlólista készült.

Több mint 30 kilónyi tanyasi csirkehúst sütnek meg hozzá, nagyjából 12 kiló krumpliból kerül majd mellé házi burgonyachips, illetve majdnem ennyi fejes saláta, lilakáposzta és paradicsom. Mindezt öt liter tzatziki szósszal locsolják meg, és a tetejére kerül harminc, sajttal töltött, grillezett pita.

Ezért erre az alkalomra csináltat egy külön tálat a tulajdonos, nagyjából egy méteres átmérővel.

Itthon a Magyar Rekord Egyesület hitelesíti az emberfeletti teljesítményeket, egyik ellenőrük, a szervezet elnöke és egy ügyvéd is ott lesz a szombati gyrostálos rekordkísérletnél.

Magyarországon gyrossal kapcsolatos rekord még nincs, sőt, Mészáros Csaba úgy tudja, hogy a világon sem – olvasható a lapban. Ha fél órán belül elfogyna szombaton az étel, ebben az esetben az időrekordot is elismernék.

Az óriástál értékét a Misina Állatemenhely számára ajánlja fel Mészáros Csaba.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!