Kaméleontól a kakasig – így készül versenyére a sztárséf

Hangulatos filmben mutatkozik be a Bocuse d’Or szakácsverseny magyar indulója.

  • hvg.hu hvg.hu
Kaméleontól a kakasig – így készül versenyére a sztárséf

A Terei Miklós rendezte videóból kiderül például, hogy a Bocuse d’Or világdöntőjében Magyarországot képviselő Széll Tamásnak van egy kaméleonja, s az is, hogyan talál új inspirációt ételkölteményeihez.

"A célom, hogy a legnagyobbak közé tartozzak" – jelenti ki a séf a filmben, hozzátéve: nagyon várja a verseny folytatását.

A jövő januári, Lyonban tartandó fináléba huszonnégy ország képviselői jutottak be, Magyarországot Széll mellett Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach és Szulló Szabina csapatkapitány képviseli.

A versenyzőknek, ahogy az idén májusi, európai döntőn, 5 óra 35 percük lesz elkészíteni menüjüket.

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.