szerző:
hvg.hu

Csodálatos drónfelvételeket készített a kínai nagy falról egy brit földrajztudós, aki iskolás kora óta rajong az erődrendszerért.

William Lindesay egész életét meghatározta az a pillanat, amikor iskolai atlaszában meglátta a kínai nagy falról készült képeket. A férfi 1986-ban Angliából Kínába költözött, hogy tanulmányozhassa az építményt, amelyről azóta több könyvet is írt, munkásságáért pedig a Brit Birodalom Rendjének parancsnoki címét is megkapta.

A földrajztudós tavaly családjával  bejárta a nagy falat teljes hosszában, az útról pedig fiai közreműködésével filmet forgatott drónok segítségével. "A nagy fal csodálatos, megérdemli, hogy a legszebb formájában mutassuk be" – magyarázta a BBC-nek a 15 ezer kilométeres út után Lindesay.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!