szerző:
hvg.hu

Egy kecskeméti kismama terhessége idején tudta meg, hogy jóindulatú agydaganata van. Kisfia születése után Szegeden műtötték meg, speciális eljárással. Miután egy nappal az operáció után kiengedték az intenzívről, újra tudott szoptatni. Férje mellette áll, kisfiukat is ő neveli most nagyrészt – derül ki a Délmagyarország cikkéből.

A speciális műtéti eljárásnak köszönhetően nem kellett abbahagynia kisfia szoptatását egy agydaganattal műtött kecskeméti nőnek a szegedi klinikán.

A 34 éves kismama a lap munkatársának azt mesélte, hogy minden menstruációja első napján fájt a feje egy pontban. Azt hitte, migrénje van, gyanakodott a hormonokra és az időjárásra is. Aztán amikor megfogant a kisfia, megszűnt a problémája, majd terhessége felénél járt, amikor egyik éjszaka elájult.

A kecskeméti kórházban derült ki, hogy egy jóindulatú daganat van az agyában, de ott nem vállalták, hogy megműtik, így kerültek Szegedre.

Barzó Pál professzor, az Idegsebészeti Klinika vezetője azt javasolta nekik, hogy várjanak a műtéttel. Azt szerették volna, ha a kisfiút minél tovább tudta volna szoptatni. Csakhogy nemrég kiderült, hogy a tumor növekszik, ráadásul a kismamának már epilepsziás rohamai is voltak, így lépni kellett.

A szokásosnál jóval kisebb, kulcslyuknyi vágást ejtettek a koponyáján, így operálták meg. Ennek, illetve a kevés gyógyszerrel történő altatásnak köszönhetően az édesanyának az operáció után is csak minimális fájdalomcsillapításra volt szüksége, és egy nappal a beavatkozás után, amikor kikerült az intenzív osztályról, már ismét szoptathatta kisfiát, Alexet.

A baba már hét és fél hónapos. Amíg édesanyja kórházban volt a műtét miatt, édesapja egyedül gondoskodott róla. Naponta kétszer-háromszor bevitte őt a kórházba, hogy minél többet láthassa az anyukáját. A család egyébként egy kollégiumi lakásban lakott Szegeden, és jó előre készültek már a műtétre: anyatejet fagyasztottak le.

Az apát elengedték a munkahelyéről, hogy felesége mellett lehessen, de elmondása szerint felmondott volna, ha nem engedik el.

A család hétfő délután hazamehetett, az apa jövő héten szeretne visszamenni dolgozni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!