szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Egyesült Királyságban nem fognak kesztyűs kézzel bánni azokkal a futballszurkolókkal, akik homofób módon nyilvánulnak meg a meccsek közben. Az első figyelmeztetés 1-2 év eltiltás, de a visszaesőket egy életre kitilthatják a stadionokból.

A brit alsóház megbízásából a sportügyekkel foglalkozó parlamenti bizottság benyújtotta a homofóbia visszaszorításával kapcsolatos javaslatait azzal a kommentárral, hogy “a sportágnak nem sikerült reagálnia arra, hogy az elmúlt 30 évben alapvetően megváltozott a homoszexualitás társadalmi megítélése” – írja a Humenonline.

Éppen ezért azt javasolják, hogy a brit futballklubok szankcionálják a homofób szurkolói megnyilvánulásokat. 1-2 év eltiltás legyen a sorsuk, a visszaesőké pedig az, hogy soha többé ne tehessék be a lábukat a futballstadionokba.

Az angol labdarúgó-szövetség szóvivője üdvözölte mindezt, ugyanis ő nagyon fontosnak tartja a homofóbia elleni küzdelmet.

Homofóbnak tűnő hirdetés fogadja egy budai pékség vevőit - fotó

„Apa, anya, gyerekek, európai polgári kezdeményezés a házasságért és a családért" - ezzel a szlogennel hirdetnek egy aláírásgyűjtési akciót azon a felhíváson, amit egy budai pékségben ragasztottak ki az egyik ablakra. A tájékoztatás szerint az eladóknál lehet érdeklődni.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pályacsúccsal nyerte az időmérőt Hamilton a Bahreini Nagydíjon

Pályacsúccsal nyerte az időmérőt Hamilton a Bahreini Nagydíjon

Eltűnt a titokzatos fémoszlop az utahi sivatagból

Eltűnt a titokzatos fémoszlop az utahi sivatagból

Szlávik János arra tippel, még karácsony előtt tetőzhet a járvány

Szlávik János arra tippel, még karácsony előtt tetőzhet a járvány