szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiánypótló kutatás jelent meg az otthoni WC-használat titkairól. Kiderül például, hogy a megkérdezett férfiak közel kétharmada állva vizel.

Ebből következik, hogy a magyar férfiak 37 százaléka ülve vizel otthon, ám valamilyen rejtélyes okból a Dél-Dunántúlon ez az arány 53 százalék.

Vizelésre a magyarok túlnyomó többsége (86%) csak 1-2 percet fordít az életéből alkalmanként, míg székelés esetén a legtöbben (62%) 3-5 percre csukják magukra a WC-ajtót – derül ki a Domestos megbízásából a Kutatópont álal végzett felmérésből.

S hogy mit csinálunk a mellékhelyiségben? Úgy tűnik, itt még nem vette át az uralmat a digitália: a válaszadók több mint kétharmada semmi mást nem csinál, mint amire hivatott a lakás e szeglete, a maradék 31 százalék viszont olvas, főleg újságot (51 százalék), csak ezután jön a mobileszköz (44 százalék).

Az is kiderül a kutatásból, hogy a magyar otthonok túlnyomó többségében (63 százalék) külön helyiségben található a WC, 49 százalékukban pedig a fürdőszobában. Ugyanakkor 100 magyar háztartásból 4-ben az illemhely a lakáson kívül, például a közös folyosón található.

A megkérdezettek 97 százaléka használ otthonában WC-kefét, 91 százalékuk pedig mindig kezet mos otthon WC-használat után. A nőknél a WC használat előtti kézmosás legalább olyan fontos, mint a WC használat utáni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!