Egy szingapúri püspök közleményben figyelmezteti a filmre gyerekeikkel beülő szülőket, mivel szerinte "az idők változnak, és már a Disney-filmek sem 'a normális' értékekről" szólnak.

Az Emma Watson főszereplésével készült új A szépség és a szörnyeteget a következő hetekben mutatják be világszerte (Magyarországon március 23-án), de miután Malajziában elhalasztották a film bemutatóját, Oroszországban pedig csak szigorúan 16 éven felüliek ülhetnek be rá, most Szingapúrban kezdték el óva inteni a szülőket a családi mozizástól. A kiváltó ok az, hogy a Disney-filmek történetében először szerepel majd egy nyíltan meleg karakter, Lefou a történetben.

Az anglikán egyház szingapúri püspöke, Rennis Ponniah közölt nemrég egy hosszabb felhívást a hívők számára, melyben úgy fogalmaz, "a gyerekek szórakoztatását szolgáló Disney-meséket eddig az egészséges, alapvető értékekkel azonosítottuk, de az idők változnak". A püspök még hozzátette, hogy épp ezért "a szülőknek erősen ajánlott, hogy előzetesen felkészítsék gyerekeiket az új feldolgozásra. Így kell eljárniuk minden hasonló esetben is ebben a gyorsan változó korban".

Lenyűgöző A szépség és a szörnyeteg teljes előzetese

Emma Watson és egy CGI-szörny szerelmét végre nem csak állóképen láthatjuk, az új Disney-film bemutatójáig már alig több mint négy hónapot kell várni.