szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy szingapúri püspök közleményben figyelmezteti a filmre gyerekeikkel beülő szülőket, mivel szerinte "az idők változnak, és már a Disney-filmek sem 'a normális' értékekről" szólnak.

Az Emma Watson főszereplésével készült új A szépség és a szörnyeteget a következő hetekben mutatják be világszerte (Magyarországon március 23-án), de miután Malajziában elhalasztották a film bemutatóját, Oroszországban pedig csak szigorúan 16 éven felüliek ülhetnek be rá, most Szingapúrban kezdték el óva inteni a szülőket a családi mozizástól. A kiváltó ok az, hogy a Disney-filmek történetében először szerepel majd egy nyíltan meleg karakter, Lefou a történetben.

Az anglikán egyház szingapúri püspöke, Rennis Ponniah közölt nemrég egy hosszabb felhívást a hívők számára, melyben úgy fogalmaz, "a gyerekek szórakoztatását szolgáló Disney-meséket eddig az egészséges, alapvető értékekkel azonosítottuk, de az idők változnak". A püspök még hozzátette, hogy épp ezért "a szülőknek erősen ajánlott, hogy előzetesen felkészítsék gyerekeiket az új feldolgozásra. Így kell eljárniuk minden hasonló esetben is ebben a gyorsan változó korban".

Lenyűgöző A szépség és a szörnyeteg teljes előzetese

Emma Watson és egy CGI-szörny szerelmét végre nem csak állóképen láthatjuk, az új Disney-film bemutatójáig már alig több mint négy hónapot kell várni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!