Újra segít a süti

A Segítsüti Közhasznú Alapítvány 2017-es tavaszi jótékonysági akciójával 16. alkalommal izzítja be a gasztrobloggerek sütőit. Ezúttal a Bátor Tábor javára szerveznek árverést.

  • hvg.hu hvg.hu
Újra segít a süti

A Bátor Tábor Alapítvány súlyosan beteg gyerekek és családtagjaik számára szervez élményterápiás programokat, nyári táborokat, évközi klubokat és családi hétvégéket. A daganatos, cukorbeteg, krónikus izületi gyulladással vagy Crohn betegséggel élő gyermekeknek kidolgozott ingyenes terápiás programok célja a gyerekek önmagukba és egymásba vetett hitének erősítése, társadalmi beilleszkedésük elősegítése. legfőbb céljuk, hogy sikerélményt nyújtsanak, pozitívan befolyásolva a gyerek önértékelését. A Bátor Tábor nem a betegségről, a korlátokról, a fájdalomról, vagy a tehetetlenségről szól, sokkal inkább az életről, a lehetőségekről, a mosolyról, az összetartozásról. A táborozók olyan foglalkozásokon vehetnek részt, amelyekre máshol nincs lehetőségük: evezhetnek, íjászkodhatnak, lovagolhatnak, magaskötélpályán tehetik próbára a bátorságukat… Mindeközben szakszerű egészségügyi háttér gondoskodik a táborozók biztonságáról.

Ezt a tevékenységet szeretné A Segítsüti Közhasznú Alapítvány 2017-es tavaszi jótékonysági akciójával támogatni. A sütemény árverésen befolyt pénzből sok társasjátékot, hátizsákokat, kemping székeket és különböző gépeket vásárolnak a tábornak. 

 Licitálni a felajánlott 30 csodás süteményre  március 20-án, hétfőtől egy egyszerű regisztráció után  ITT lehet. Az árverés 23-án csütörtökön 16.00 óráig tart. Hétfőn reggeltől folyamatosan kerülnek fel az akcióban részt vevő blogokba a süti felajánló posztok, de a lényeg, hogy  a Segítsüti oldalán is láthatók, hiszen itt folyik a licitálás.Minden sütemény kezdő kikiáltási ára 1000 forint.

Facebook
 A szervezők ezúttal is - ahogy 2009 óta töretlenül - bíznak benne, hogy a süti segít. A legutóbbi, 2016-os őszi akciójuk 1804464 forintot eredményezett. A befolyt összegből a Peter Cerny Alapítványnak vásároltak lélegeztetőgépet.
 
 

 

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.