szerző:
hvg.hu

A felvételen szereplő férfi a kezével takarja az arcát a kamera elől.

A világ leghíresebb, inkognitójára kényesen ügyelő street art-művésze nemrég interaktív kiállítást nyitott egy betlehemi hotelben. Néhány nappal a megnyitó előtt viszont lencsevégre kaptak egy férfit, aki a szemtanú szerint nem más, mint Banksy. A videó nem a tárlat helyszínén készült, hanem egy közeli bevásárlóközpontban.

A hölgy oda szeretett volna bemenni, de mivel a pláza csak 10 órakor nyit, mindenkinek fel kell iratkoznia, aki hamarabb belép. A neve elhallgatását kérő hölgy a DailyMailnek elmondta, furcsának találta, hogy egy angol nevet látott a listán, így megkérdezte a biztonsági őrt, tudja-e, hogy ki az. Azt a választ kapta, hogy egy angol művész. Erősíti a gyanút, hogy a mostani tárlatot Banksy egy korábbi menedzsere szervezte.

A felvételen látható, hogy a férfi egy teremben mászkál, majd mikor észreveszi a kamerát, a kezével eltakarja az arcát. A nő szerint Banksy szerepel a felvételeken. Hozzáfűzte azt is, hogy a teremből erős festékszag jött.

A művész a DailyMail beszámolója szerint jelenleg Jeruzsálemben tartózkodik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!