szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színész kampányt indított, és máris megtudott pár dolgot az édesanyjáról és a nővéréről.

A leginkább a Jóbarátokból ismert színész úgy gondolta, hogy az amerikai közbeszédben a női jogok körül kialakult feszültség miatt tökéletesebb nem is lehetne az időzítés a kampányra, amely mellé állt. A kampány részeként hat rövid videóval szeretnék felhívni a figyelmet a nőket érő szexuális zaklatásokra. Felmérések szerint nagyjából minden harmadik nő tapasztal ilyet a munkahelyén.

David Schwimmer szerint a média elkezdett ugyan foglalkozni ezekkel az ügyekkel, van azonban egy szürke zóna, amelyet a hatalmi dinamika irányít, az itt történő visszaélések sokszor rejtve maradnak.

Az Ez zaklatás (That’s Harassment) című videók pont ezeket a helyzeteket mutatják be az orvosi rendelőktől kezdve a munkahelyi irodákon át az állásinterjúkig. Az igazi történeteken alapuló jeleneteket a kampány Facebook-oldalán is terjesztik.

Schwimmer egy interjúban elmondta, hogy az édesanyja a doktoros jelenet után beszélt neki először arról, hogy őt is zaklatta az egyik orvosa. Csakúgy, mint a nővérét. És ő egyikük tapasztalatáról sem tudott.

A színész hangsúlyozta, hogy a kampány szigorúan pártsemleges, nem arról van szó, hogy a liberális Hollywood indít támadást Donald Trump ellen, bár azok után, hogy maga az elnök beszélt arról, hogy miként zaklatott nőket, még akár ez is beleférne. Schwimmer sokkal inkább azt szeretné elérni, hogy a férfiak is kivegyék a részüket a nők elleni szexuális zaklatásokról zajló párbeszédben. Vagy legalább felismerjék magát a szexuális zaklatást.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Népszava: Deutsch Tamást kizáratnák a néppárti frakcióból

Népszava: Deutsch Tamást kizáratnák a néppárti frakcióból

A Brexit nem várt mellékhatása: vége a hosszú nyaralásoknak

A Brexit nem várt mellékhatása: vége a hosszú nyaralásoknak

134 millió állami pénzre pályázhatnak a hajléktalanellátó intézmények

134 millió állami pénzre pályázhatnak a hajléktalanellátó intézmények