szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Krétakör arra buzdít, hogy a nemzeti konzultációs kérdőív álkérdései helyett az ország jövőjéért aggódók fogalmazzák meg az igazán fontos problémákat. Nagy Zsolt és L. Ritók Nóra már csatlakozott is a kezdeményezéshez.

A Krétakör alapítója, Schilling Árpád múlt kedden egyedi konzultációba kezdett saját Facebook-oldalán. A rendező alsógatyában, az erkélyén felvett videóüzenetben mondta el Orbán Viktornak címzett válaszait a kérdésekre. A videó óriási siker lett,  jelenleg 1,3 millió megtekintésnél és 21.000 megosztásnál jár, később pedig hasonló stílusban, de már szmokingban reagált a kormány CEU-t ellehetetlenítő intézkedéseire.

A Krétakör a sikeres akció után újabb kezdeményezést indít, ezúttal már interaktív formában. "A demokratikus alapértékek mellett elkötelezett civil szervezetként nagy aggodalommal figyeljük az utóbbi hetek történéseit. A civil szervezetek ellen tervezett megbélyegző törvényjavaslatot, a CEU ellehetetlenítését. A kormány egyikről sem konzultált az érintett felekkel, ellenben a múlt héten postázott nemzeti konzultációs kérdőív hat kérdésével hamis ellenségképeket gyárt és gyűlöletet igyekszik kelteni az emberekben. Ezt pedig társadalmi ügyeken dolgozó civil szervezetként nem szeretnénk szótlanul hagyni" – írja a szervezet közleményében.

A Krétakör ezért  ⋕igazinemzetikonzultacio hashtaggel két héten át tartó szelfikampányt hirdet a szervezet Facebook-oldalán. Arra kérik a magyar közéleti történéseket szintén aggódva figyelő embereket, hogy jól olvashatóan írják fel egy lapra a magyar kormánynak címzett kérdésüket, készítsenek vele egy szelfit, amit elküldenek a [email protected] címre. A képeket folyamatosan posztoljuk a Krétakör Facebook-oldalán és amennyiben elegendő kép összegyűlik, egy olyan alternatív nemzeti konzultációs kérdőívet készítenek a fotókból a kormány számára. Nagy Zsolt színész és L.Ritók Nóra máris beküldtek egy-egy szelfit a felhívásra.

©
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pár év múlva gyűrű formájú hotel nyílhat az űrben

Pár év múlva gyűrű formájú hotel nyílhat az űrben

Mától zárva tart sok üzlet, az óvodák és az iskolák

Mától zárva tart sok üzlet, az óvodák és az iskolák

Megszólalt a Klebelsberg Központ a KRÉTA-rendszer összeomlásáról

Megszólalt a Klebelsberg Központ a KRÉTA-rendszer összeomlásáról