szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Ausztráliában élő, magyar származású, súlyos beteg Kate-nek keresnek csontvelődonort - vélhetően egy európai donor lenne a megoldás, ami éveket jelentene a kétgyermekes nőnek.

Csontvelődonort keresnek egy Ausztráliában élő, anyai ágon magyar nőnek, akit egy gyors lefolyású, agresszív, halálos betegség, a mieloid leukémia támadott meg. Kate Raftery kilenc hónapja küzd a betegséggel, de most már odáig jutott, hogy csontvelő-átültetésre szorul. Enélkül rövid időn belül tragikus véget érhet a kétgyermekes édesanya élete. De nagy a baj: a világszerte regisztrált 28 millió csontvelődonor egyike sem megfelelő Kate számára. A hírről beszámolt a Borsonline is.

Ezért most új donorokra van szükség, olyanokra, akik vélhetően alkalmasak genetikailag arra, hogy Kate teste be tudja fogani a vérképző szöveteket - ezekkel még öt évvel hosszabbodhat meg élete, kétéves lányával és ötéves fiával még ennyit tudna együtt tölteni legalább.

Olyan donor kell, akinek genetikai háttere hasonló, tehát Európából, közelebbről Magyarországról származik - ilyen 18 és 45 év közötti donorokat keresnek. Aki szívesen segítene, az a Vöröskeresztnél kell jelentkezzen, de az is megoldás, hogy felveszi a kapcsolatot a Help Kate Find a Donor Facebook-oldalon.

Csontvelődonor nélkül Kate-nek már csak pár hónapja lehet hátra.

Kate édesanyja egy adelaide-i magyar rádióban is elmondta, miről van szó:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Leleplezte új elektromos sportmodelljét a Mini

Leleplezte új elektromos sportmodelljét a Mini

A BRFK ünnepi rendőrautót állított ki a Teve utcában – fotók

A BRFK ünnepi rendőrautót állított ki a Teve utcában – fotók

Sok autós örülhet neki: Hivatalosan Magyarországra érkezik az Android Auto

Sok autós örülhet neki: Hivatalosan Magyarországra érkezik az Android Auto