szerző:
hvg.hu

Sztereotípiák rombolásában igazán kitűnő munkát végeztek a szépségverseny szervezői.

Az idei Miss USA verseny egyik érdekessége az volt, hogy sorozatban másodszor District of Columbia versenyzője. A másik az, hogy idén egy tudóst koronáztak meg. A győztes Kara McCullough 25 éves, kémikus és az Amerikai Nukleáris Szabályozási Bizottságnál dolgozik.

©

Ötven másik versenyzőt győzött le, például azzal, hogy nemcsak szép volt, hanem olyan témákról is képes volt a színpadon beszélgetni, mint a társadalombiztosítás vagy az egészségügy. A feminizmussal viszont nem tudott azonosulni, bár a mondatai ennek az ellenkezőjét sugallják. Azt mondta, inkább az egyenlőségben hisz: „Nőként egyenlőknek kell lennünk a férfiakkal, különösen a munkahelyeken”. Vagyis akár feministának is nevezhette volna magát.

Kara McCullough a következő felvonásban a Miss Universe versenyen fogja képviselni az Egyesült Államokat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!