szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A felújítások 2015-ben kezdődtek, több mint hárommilliárd forintból varázsolták újjá Budapest ikonikus szállodáját. Új formában láthatjuk a Báltermet és az ahhoz kapcsolódó négy különtermet, valamint kialakítottak négy boardroom jellegű kisebb különtermet is.

A kor követelményeihez alkalmazkodva nemcsak építészetileg, de szolgáltatásaiban is megújult a Hilton Budapest. A beruházás első ütemében kialakították többek között a vendégcsoportok érkezését segítő fogadóteret és a Budai Várhegy sziklájába süllyesztett panorámaliftet.

A második ütem befejeztével a szállodakapacitás kétharmada kapott szebb formát, az új Bálteremben pedig egy nagyszabású átadóesten mutatták be a gasztronómiai reformokat.

©

A megújult Bálterem tökéletes helyszín lehet akár gálavacsorák, konferenciák, események lebonyolítására, hiszen 510 négyzetméteres nagyságával és 600 fős befogadóképességével minden igényt kielégít – áll a Danubius Hotels Group közleményében. A Bálterem három szekcióra osztható, melyek egyenként 200-200 fő befogadására alkalmasak.

A technikai fejlesztések következtében további 200 kilométer kábel került beépítésre, 3800 darab új lámpa és 9 csillár díszíti a helyiséget, amely magyar iparművész csapat munkája, körülbelül 2000 darab üveg falevéllel.

©

A meglévő szobák kétharmada teljesen új arculatot kapott, és immár 229 felújított szoba áll a vendégek rendelkezésére. A rekonstrukciók ezt követően is folytatódnak, a következő ütemben a fennmaradó 99 szobát fogják korszerűsíteni.

Három egybenyitható (Endre, Béla, Levente), egy önálló (Gizella) konferenciaterem, valamint további négy boardroom is megújult. A konferenciatermek egyenként 35 nm nagyságúak, összenyitva 104 nm-t adnak, ahol akár 106 fő is elfér. A boardroomok tökéletesen alkalmasak értekezletek, megbeszélések lebonyolítására, hiszen kényelmes terük és technikai szolgáltatásaik akár hosszabb időtartamra, illetve videokonferencia lebonyolítására is lehetőséget adnak.

"A csodálatos külsőt minden esetben hibátlan tartalommal kell megtöltenünk. Ebben nincs semmi újdonság, így volt ez negyven évvel ezelőtt is, amikor ez a szálloda megnyitotta kapuit, és így van ez ma is, amikor Budapesten dübörög a turizmus, és üres szobát is alig lehet találni a városban" – fogalmazott Kovács Balázs, a Danubius Zrt. vezérigazgatója.

©

Május 16-án a Hilton Budapestet választották meg Magyarország legjobb ötcsillagos konferenciaszállodájának és ítélték oda az ezzel együtt járó Aranynap-díjat.

Mélyen befúrtak a hegybe a Budapest Hilton alatt, hogy bővítsék a szállodát

Két hidraulikus felvonó fuvarozza mostantól a vendégeket a várfal tövétől a szállodáig. A 600 milliós beruházás most ért véget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szarvas József: “Én azt várom, hogy történjen valami személyes ügy az egyetemen”

Szarvas József: “Én azt várom, hogy történjen valami személyes ügy az egyetemen”

Az indiai koronavírus-mutáns Angliában is terjed, de még nem tudni, mennyire veszélyes

Az indiai koronavírus-mutáns Angliában is terjed, de még nem tudni, mennyire veszélyes

Utcát neveznek el Törőcsik Mariról Velemben

Utcát neveznek el Törőcsik Mariról Velemben