szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Van már neve a Debrecenben született kistigrisnek, és egyre bátrabban mozog a kifutójában – derül ki az állatkert friss videójából.

Dáriusz lett a debreceni kistigris neve, amelynek jelentése: hatalmas, birtokmegőrző – jelentették be a debreceni állatkert Facebook-oldalán.

A szibériai tigris már nyolchetes, egyre aktívabb és érdeklődéssel fedezi fel a nagyvilágot. A vendégek minden nap láthatják őt a Tigriskifutóban a 10 és 14 órakor kezdődő látványfoglalkozásokon – közölték.

Múlt heti bemutatkozásakor Dáriusz a kifutójában csörgedező kispatak vizétől még megijedt, mostanra azonban bátran átgázol rajta, ahogy ez a friss videójában is látható.

Európában évente 10-15 szibériai tigris születik. A Debreceni Állatkert és Vidámpark 1973 óta mutat be tigriseket, de most először született itt ilyen ragadozó április 21-én. Dáriusz szülei, Miska és Róza 2014-ben érkeztek Debrecenbe. A nősténynek sajnos nem volt teje, így a gondozók kezdettől fogva kézből táplálták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szijjártó: Kikérjük magunknak, hogy Ukrajna kitiltotta a magyar miniszteri biztost

Szijjártó: Kikérjük magunknak, hogy Ukrajna kitiltotta a magyar miniszteri biztost

Kifejezetten kutyáknak írtak karácsonyi dalt

Kifejezetten kutyáknak írtak karácsonyi dalt

Közel félmilliárdba került eddig a Türk Tanács budapesti irodája

Közel félmilliárdba került eddig a Türk Tanács budapesti irodája