szerző:
hvg.hu

Tengerpart, koktél, napágy – ez mindenképp fotót érdemel, sőt, posztolást is. De ezzel nemcsak barátaink szemforgatásait váltjuk ki, veszélyesebb következményei is lehetnek.

Az Aviva brit biztosítótársaság 2000 alany bevonásával végzett kísérletben megállapította, a résztvevők többségét (73%-át) bosszantja más emberek kiposztolt nyaralási fotója. Ennek oka többnyire irigység.

Van viszont egy veszélyesebb vonatkozása is a vakációs képek megosztásának: ezzel jelezzük, hogy az otthonunk üres. A becsekkolásokkal pedig megkönnyítjük ismerőseinknek – a nem kívánatosaknak is –, hogy megtaláljanak minket. A követőink száma pedig csak növeli a kockázatot.

Ennek elkerülése érdekében inkább csak akkor rakjunk ki nyaraláson készült képet, mikor már hazaértünk. Ha pedig végképp nem tudunk várni, akkor csak egy szűk baráti vagy családi körnek küldjük el a fotót, ne nagy nyilvánosság számára.

(via popsugar.com)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!