szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az igazgató igencsak megsértette a tinédzsereket felelőtlen kijelentésével.

Heather Taylor, a dél-karolinai Stratford High School főigazgatója egy iskolai gyűlésen vitatkozott a megfelelő iskolai öltözékről. Mikor szóba került a cicanadrág, egész egyszerűen azt mondta a diáklányoknak, hogy "akkor most elmondom nektek: ha csak nem nullás vagy kettes méretet hordtok, kövérnek fogtok tűnni a leggingsben". (A nullás és a kettes az európai mérettáblázat szerint a 32-es és a 34-es méretnek felel meg.)

A kijelentés óriási felháborodást váltott ki, az egyik tinédzser azt mondta, "nagyon fájt, mert úgy éreztem, mintha a méretem vagy a ruháim miatt valaki szemében undorító lennék".

A szülők és az öregdiákok is összefogtak az igazgató ellen, azzal vádolják, hogy ő is felelős azért, ha a fiatal lányok szégyellik a testüket. Taylor azóta bocsánatot kért durva szavaiért, mint mondta "megtanulta a leckét" – írja az Independent.

Korábban már mi is foglalkoztunk azzal, hogy miért vált ki ilyen heves reakciókat az emberekből a cicanadrág, cikkünket ide kattintva olvashatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vándor Éva Élet+Stílus

Tényleg csak a fenekét látják?

A legtöbb női ruhadarabba bele lehet magyarázni valamit, amitől illetlen lesz. Mitől lett a leggings tökéletes céltábla? És miért vált ki ilyen heves reakciókat az emberekből?

"Amit akartunk, meg tudtuk nézni" - Kínában vizsgálódott az OGYÉI

"Amit akartunk, meg tudtuk nézni" - Kínában vizsgálódott az OGYÉI

Már csak napjai vannak Trumpnak, mégis újabb szankciókat hozott Irán ellen

Már csak napjai vannak Trumpnak, mégis újabb szankciókat hozott Irán ellen

Szlovákia újabb tömeges tesztelésre készül

Szlovákia újabb tömeges tesztelésre készül