szerző:
hvg.hu

A barátnő bosszantásának indult, per lett belőle.

A 29 évek Mark Meechan határozottan tagadja, hogy gyűlölet-bűncselekményt követett volna el, amikor a kutyáját, Buddhát betanította, hogy reagáljon az olyan felszólításokra, mint a Sieg Heil!. Erről viszont már azok a felhasználók is véleményt mondtak, akik a YouTube-ra feltöltött oktatóvideóit megnézték, és sokan gondolták úgy, hogy ezért érdemes feljelenteniük.

Az ügy így került bíróság elé, ahol Mark Meechan azt mondta, csak a barátnőjét akarta bosszantani, mert a nő mindig arról áradozott, hogy milyen cuki a mopszuk, ezért ő úgy gondolta, hogy a legkevésbé cuki szörnyeteggé változtatja, azaz egy nácivá.

Meechan videói között van olyan is, ahol a kutyája Hitler egyik 1936-os nagygyűlését nézi a tévében, de tény, hogy feltöltött egy olyan videóit is, ahol bocsánatot kért amiatt, ha a videói megsértettek volna másokat.

Az ügyészség szerint Meechan videói antiszemiták és alkalmasak a félelem- és gyűlöletkeltésre.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!