szerző:
hvg.hu

Pékek és cukrászdák, virágosok és könyvesboltok tárják szélesre kapuikat szeptember 22-23-án Budapest egyik emblematikus közterületén.

A két napos, idén debütáló rendezvény neve Ráday Korzó, melynek szervezői szeptember arra vállalkoznak a mintegy 40 csatlakozóval, hogy megmutassák, milyen is valójában az élet ebben az utcában. "Szélesre tárják kapuikat az üzletek, a galériák, a pékek, a cukrászda, a virágos és a könyvesbolt is, de különleges egyházi és templomi helyszíneket, egyetemet és menő hamburgerezőt is találunk a csapatban" - ígérik.

Lesz továbbá közös kocogás, élő henteskritika, kerekasztal-beszélgetések, krimiklub, koncertek, kenyér- és kalácssütés, romakép matiné, városi séták, kiállítások, mobilapp-túra, hajvágás és nyelvórák, science shop, virágmesék és re-concept - meg ilyen és ehhez hasonló különleges programok, tucatjaival.

Több mint 40 helyi kávézó, galéria, kisbolt és közösség csatlakozott a Ráday Korzóhoz. Az ötlet belső-ferencvárosi magánszemélyek és civil szervezetek kezdeményezéséből született meg, alapvetően azzal a szándékkal, hogy Belső-Ferencváros lakói megmutathassák magukat a szomszédaiknak, a környékbelieknek és természetesen a látogatóknak. 

Fullajtár Andrea Marlene Dietrich-et idézi meg majd a Manga Cowboy-ban, a Boldogasszony Iskolanővérek megmutatják a nővérkertet, ahol sétálni és beszélgetni lehet, a Két Egér Könyvesboltban interaktív mesejáték lesz, a Skandináv Házban ingyenes svéd- és norvég próbaórákat vehetünk, de körbe is kocoghatjuk Belső-Ferencvárost, ahogy kenyeret is süthetünk a pékekkel a Butter Brothersben, vagy Dürer-metszeteket nézegethetünk a Ráday Gyűjteményben és a sor még bőven folytatódik.

Több kávézóban is lesznek koncertek, sőt még a 2B Galériában is szól majd a jazz. És hogy mit keres a Ráday-ban a Voyager-1 űrszonda? Az is kiderül.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!