szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pékek és cukrászdák, virágosok és könyvesboltok tárják szélesre kapuikat szeptember 22-23-án Budapest egyik emblematikus közterületén.

A két napos, idén debütáló rendezvény neve Ráday Korzó, melynek szervezői szeptember arra vállalkoznak a mintegy 40 csatlakozóval, hogy megmutassák, milyen is valójában az élet ebben az utcában. "Szélesre tárják kapuikat az üzletek, a galériák, a pékek, a cukrászda, a virágos és a könyvesbolt is, de különleges egyházi és templomi helyszíneket, egyetemet és menő hamburgerezőt is találunk a csapatban" - ígérik.

Lesz továbbá közös kocogás, élő henteskritika, kerekasztal-beszélgetések, krimiklub, koncertek, kenyér- és kalácssütés, romakép matiné, városi séták, kiállítások, mobilapp-túra, hajvágás és nyelvórák, science shop, virágmesék és re-concept - meg ilyen és ehhez hasonló különleges programok, tucatjaival.

Több mint 40 helyi kávézó, galéria, kisbolt és közösség csatlakozott a Ráday Korzóhoz. Az ötlet belső-ferencvárosi magánszemélyek és civil szervezetek kezdeményezéséből született meg, alapvetően azzal a szándékkal, hogy Belső-Ferencváros lakói megmutathassák magukat a szomszédaiknak, a környékbelieknek és természetesen a látogatóknak. 

Fullajtár Andrea Marlene Dietrich-et idézi meg majd a Manga Cowboy-ban, a Boldogasszony Iskolanővérek megmutatják a nővérkertet, ahol sétálni és beszélgetni lehet, a Két Egér Könyvesboltban interaktív mesejáték lesz, a Skandináv Házban ingyenes svéd- és norvég próbaórákat vehetünk, de körbe is kocoghatjuk Belső-Ferencvárost, ahogy kenyeret is süthetünk a pékekkel a Butter Brothersben, vagy Dürer-metszeteket nézegethetünk a Ráday Gyűjteményben és a sor még bőven folytatódik.

Több kávézóban is lesznek koncertek, sőt még a 2B Galériában is szól majd a jazz. És hogy mit keres a Ráday-ban a Voyager-1 űrszonda? Az is kiderül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Számok bizonyítják: sokkal kevesebb az internetes dezinformáció, mióta Trump nem twitterezhet

Számok bizonyítják: sokkal kevesebb az internetes dezinformáció, mióta Trump nem twitterezhet

Mellélőtt a BBC a Phil Spector halálát bejelentő címével

Mellélőtt a BBC a Phil Spector halálát bejelentő címével

Alaposan átszabhatja a MacBookokat az Apple, látványos változásokról pletykálnak

Alaposan átszabhatja a MacBookokat az Apple, látványos változásokról pletykálnak