szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A netről letöröltette a show-jában előadott énekes, táncos produkcióit.

A lap szerint a showman pénzt és energiát nem kímélve mindent megtett az elmúlt években, hogy a múltjának egy bizonyos darabját eltüntesse.

Az általa énekelt Karnevál című számról készült amatőrfelvételt nemrég egy civil töltötte fel a videómegosztóra, ezután próbált keresni a lap egy hivatalos felvételt, de sem Fridinél, sem az RTL-nél, sem a kábelcsatornálnál nem talált.

A lap egy Friderikuszhoz közeli forrása nem mindennapi, a szakmában állítólag nyílt titokként kezelt tényt árult el, amely szerint Friderikusz anno úgy intézte, hogy a felvett produkciójának jogai nála maradtak. Valami hasonló volt a dalokkal is. Bár a szerzői jogokat, azaz a dalszerző és szövegíró jogait nem lehet eladni, ő szerződésekben igyekezett rögzíteni, hogy ő rendelkezhessen ezek felhasználási jogaival. Ha időnként a videómegosztón fel is bukkant ez a két dal, mindig le is tiltatta, és töröltette onnan. Ma már állítólag nem tud kibékülni azzal, hogy egykor színes ruhákban bohóckodott, énekelt – mondta a neve elhallgatását kérő forrásunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!